У Борщеві на Тернопільщині вирішують проблему очисних споруд

05.05.2018 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Ще у 2015 році у проекті нормативів гранично-допустимих скидів, департаменту екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА йшлося про обов’язкове будівництво каналізаційних очисних споруд у Борщеві до кінця 2016р. Але до сьогодні всі стічні води із м. Борщів без очистки потрапляють у русловий став на р. Нічлава. 

 «Нам усім спільно необхідно прикласти максимальні зусилля та врятувати річку і став від забруднення. Аби запобігти екологічному лиху на території нашої громади, міською радою вжито чимало заходів», - каже Борщівський міський голова, «батьківщинівець» Іван Кобилянський.

null

Борщівська міська рада розробила проектно-кошторисну документацію Проекту "Будівництво очисних споруд, каналізації, господарсько-побутових стоків в м.Борщеві по вул.Нічлава". Очікуваний обсяг фінансування Проекту з Фонду регіонального розвитку  становить 17531,348 тис.грн.

«Ми вже виділили з міського бюджету кошти для І-ої черги на умовах співфінансування в сумі 1315,326 тис.грн.», - додає Іван Кобилянський.

Загальна кошторисна вартість будівництва складена в поточних цінах станом на 25.05.2017 року становить 19513,247 тис.грн., у тому числі - І-а черга будівнитва - 13008,214 тис.грн.; ІІ-а черга - 6505,33 тис.грн.

Проект подали на розгляд Регіональної комісії із відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

 «За результатами подання проектної документації до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ми отримали Експертний звіт  даного Проекту в частині міцності, надійності та довговічності об’єкту будівництва», - зазначив міський голова Борщева Іван Кобилянський.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі