Підземелля у Тернополі використовували, як госпіталь для німецьких солдатів (Відео)

Опубліковано:
3 Травня, 2018

Підземелля під Катедрою в Тернополі використовували, як госпіталь для німецьких солдатів. Про це розповів отець Віталій Козак сайту Доба.

— Цільове використання цього приміщення мало місце у 1944 році, коли відбувались бої за Тернопіль. Тут був госпіталь німецьких вояків. Радянські війська наступали, відбувалось бомбардування  міста, а німці не мали наказу залишати місто, тому мусили боронитися в цих мурах, — розповів  ДОБІ Віталій Козак.

Читайте також

Домініканський костел в Тернополі на міжвоєнних фото
В мережу потрапили унікальні фото, якою була катедра сотню років тому

Також у книгах дослідників згадується, що підрозділ хіміків мав завдання перед наступом випалити людей, які були у  цих підвалах. Тобто підвали заливали горючою рідиною, підпалювали. Після цього війська починали наступ. 

Нагадаємо, що крипту-музей у Катедрі відкрили у кінці квітня. Записатись на екскурсію можна в Туристично-інформаційному центрі Тернополя, що на вулиці Грушевського, 2.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катедра, #крипта, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підземеля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: