Вибори до Ради: в лідерах «Слуга народу» Зеленського, «Батьківщина» і партія Гриценка

Високі шанси бути обраними до Верховної Ради мають представники партій «Громадянська позиція», «Опозиційний блок» та «Слуга народу».

01.05.2018 18:30   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

До парламенту у разі проведення виборів пройшли б 8 партій, найвищий рейтинг має «Батьківщина» - 16%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", що були презентовані сьогодні на прес-конференції у Києві.

Так, згідно з результатами опитування, "Батьківщину" готові підтримати близько 9% серед всіх опитаних.

За "Опозиційний блок", партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка проголосували б по 6% респондентів.Радикальну партію, партію "За життя" та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» підтримали б по 5% опитаних, "Самопоміч" - 3%, а "Свободу" і Аграрну партію - по 2%.

Інші партії підтримали б близько 14% респондентів, водночас, понад третина опитаних не визначилися або не має намірів голосувати.

Разом з тим, серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, підтримка партій становить: "Батьківщина" - 16%, "Громадянська позиція" та "Опозиційний блок" - по 10%, "Слуга народу" - 9%; "За життя", Радикальна партія, "БПП "Солідарність" - по 8% і "Самопоміч" - 5%.

Найближчі до подолання прохідного бар’єру партії: "Свобода" (4%), Аграрна партія (3%) та "УКРОП" (2%), сказано у прес-релізі з результатами дослідження.

null

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 10-22 квітня. Загалом було опитано 6 тис. респондентів від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,5%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі