Поблизу «московської» Почаївської лаври молилися за Помісну Православну Церкву в Україні

Опубліковано:
1 Травня, 2018

29 квітня 2018 року, у 4-ту неділю після Пасхи (про розслабленого) архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор на запрошення настоятеля парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього прибув у Кременець, щоби очолити Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужили Кременецький благочинний протоієрей Володимир Буграк і настоятель храму протоієрей Василь Ярмолюк, – повідомляє Прес-служба Тернопільської єпархії Української православної Церкви Київського патріархату.

За Божественною літургією, відповідно до Патріаршого розпорядження, підносились прохання за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за Святійшого Патріарха Варфоломія, за Президента України і Верховну Раду і за розпочате діло рук їх. Духовенство і миряни просили Господа допомоги в об’єднанні українського православ’я в єдину помісну Церкву.

Після завершення Літургії архієрей разом із духовенством освятив капличку на біля храму.

У повчальному слові владика Нестор розкрив суть євангельського читання про зцілення розслабленого, котрий 38 років провів біля купелі в Єрусалимі, очікуючи на допомогу людини, а не Господа. Архієрей наголосив на тому, що часто ми у своєму невірстві нагадуємо того недужого чоловіка.

“І в нашому житті часто буває, що ми просимо в Бога про допомогу, молимось, як нам здається, щиро, але не маємо віри, що отримаємо те, про що просимо, – і лише через це не отримуємо бажаного. Коли людина хворіє, вона спочатку шукає допомоги у лікарів, якщо не допомагає – звертається до цілителів, і аж тоді згадує, що потрібно звернутися з молитвою до Бога. Тому ми нагадуємо отого розслабленого чоловіка, який прагнув зцілення, але сподівався не на Бога”, – сказав архіпастир.

Владика Нестор зазначив, що зазвичай ми шукаємо шляхи розв’язання проблем, але не замислюємося над тим, що Господь послав їх для нашого духовного зцілення. Ми часто звертаємо більше уваги на матеріальне, зовнішнє, на традиції й обряди, а не шукаємо відповіді на свої питання у Слові Божому, Святому Євангелії і житії святих.

“Навіть отримавши благословення Господнє, після сповіді й причастя, ми рідко коли замислюємося над тим, як надалі берегтися від гріха. Ми каємось і тим самим хочемо викоренити гріх зі свого життя, а виходячи з храму, забуваємо обіцянку, яку дали Богові, і далі грішимо. Якщо ми по великому милосердю Божому отримали прощення гріхів, те, чого просили, але не усвідомлюємо, що Господь почув нашу молитву, подав нам зцілення – і ми маємо змінитися. Інакше наступного разу, коли потрапимо в скрутні обставини, наша молитва вже не буде щирою. Адже, отримавши прощення, ми знову повернулися до гріха, порушуючи волю Божу і шкодячи нашій душі. А Господь завжди чекає нашого виправлення, через Свою благодать даючи нам сили й можливості боротися з гріхом”, – сказав владика Нестор.

Архіпастир побажав, аби кожен із нас мав віру, надіявся не на свої сили і допомогу людей, а на Бога і вивчав Святе Євангеліє і досягнув спасіння й Царства небесного. А Всемилосердний Господь, Який воскрес із мертвих, зцілить наші тіла і наші душі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молитва, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #помісна церква, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: