Ідея з концертом на підтримку відомого тернополянина належить співачці Ярославі Декалюк

Опубліковано:
30 Квітня, 2018

Правду кажуть – світ не без добрих людей. А в добрих людей завжди щире і відкрите серце. Зрештою, саме на них тримається наша Земля. Я про тернопільську співачку, режисера і сценариста від природи – Ярославу Декалюк. Адже це їй належить чудова ідея про Благодійний концерт на підтримку письменника, журналіста, редактора, краєзнавця, заслуженого діяча мистецтв України, почесного громадянина Тернополя – Богдана Мельничука.  

Ніде правди діти, друзі завжди пізнаються в біді. Так давно повелось у світі. Отож, 20 квітня у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки зібралось багато не лише прихильників творчості відомого письменника, а й просто – друзів, знайомих, колег. Щирими і довготривалими оплесками нагороджували вдячні глядачі Ярославу Декалюк та поета-пісняра Івана Кушніра, пісні якого разом з ним виконувала співачка. Також прозвучала знаменита «Я – українка» (слова Ніни Бай, музика Анатолія Горчинського). У репертуарі цієї співачки низка неперевершених українських народних пісень. До речі, як на мене, то її голос створений саме для цього пісенного жанру. Співає вона болгарською,  також – лемківські пісні. Разом з Іваном Кушнірем об’їздили чимало країн світу, пропагуючи рідне – українське пісенне мистецтво.

Ярослава Декалюк, за плечима якої робота завідувачкою відділу концертів і дозвілля в ПК «Березіль», в «Оркестрі Воля» (солістка) – чималий досвід роботи на сцені. Почувається на ній талановита співачка, як риба у воді. Вміє тримати контакт із глядацькою залою. Тому й не дивно, що відчуття цієї єдності супроводжувало увесь концерт. Участь у Благодійному заході взяли народний аматорський хор ім.  І. Кобилянського (художній керівник, заслужений працівник культури Михайло М’якуш)  та зразковий аматорський ансамбль дитячого танцю «Оксамит» із Копичинців.

Коли ж Ярослава заспівала пісню, присвячену жінкам Небесної Сотні, у залі не було байдужих: тембр голосу співачки зачепив сердечні струни кожного, хто завітав на цей концерт.  Автор слів і музики Іван Кушнір.

...Не плач, не сумуй ти, матусю моя!
На небі нас тут вже багато.
Ми станем усі як єдина рідня —
Небесная сотня нас звати…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благодійний концерт, #богдан мельничук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рак, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба, #ярослава декалюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: