Шість з десяти українських мігрантів, які працюють в Польщі, хотіли б залишитися тут на довше, повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

Згідно з результатами опитування майже 400 українців, які живуть в Польщі принаймні кілька місяців, велика частина з них хотіла б залишитись тут жити назавжди.

Найбільше українці цінують рівень життя в Польщі, а також доступність різноманітних послуг.

Читайте також

Що варто знати про навчання в Польщі (Відео)
Скільки заробітчан з Тернопільщини вже мають власне житло у Польщі
Заробітчани з України рятують польський ринок праці – експерт

Заступник голови дослідницької організації ARC Rynek i Opinia, Адам Чарнецький, каже, що 74% опитаних українців позитивно оцінили ставлення поляків до них.

“Результати опитування показують, що повідомлення про вороже ставлення до українців в Польщі є перебільшеними”, – каже пан Чарнецький.

Державна статистика вказує на те, що збільшується частка українців, що знаходять роботу в Польщі легально. Якщо в 2016 році нелегально працював кожен п’ятий українець, зараз так працює лише кожен восьмий.

Журналісти наголошують, що Польщі варто і далі працювати над покращенням умов для трудових мігрантів з України, адже країна відчуває брак робочої сили через міграцію поляків далі на Захід, та додає, що якщо Польща не скористається з цієї поради, українці також оминатимуть її та шукатимуть роботу західніше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заробітки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: