На який період можна залишити Італію не ризикуючи втратити пермессо?

Опубліковано:
28 Квітня, 2018

Я легально проживаю в Італії, хотів би поїхати на батьківщину на деякий час. На який час я можу це зробити, не втративши мого дозволу на проживання?

Згідно закону, перебування за межами Італії не може тривати довше ніж шість місяців. У випадку якщо іноземець перевищить цей термін, його дозвіл на проживання втрачає дію та можливість поновлення чи продовження. Винятком є випадки задіяння до обов’язкової військової служби, або інші важливі причини, підтвердженні документально.

У питанні не вказано, яким типом дозволу на проживання володіє іноземець. В той час, імміграційне законодавство передбачає додаткові пільги для дворічних пермессо. Їх власники можуть залишати Італію на період довший, ніж шість місяців.  Проте у будь-якому випадку, він не повинен перевищувати половини терміну, на який видано дозвіл на проживання.

Отже, якщо ви володієте пермессо для підлеглої роботи на два роки, можете проживати за межами Італії не довше ніж один рік.

Адвокат Mariangela Lioy

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дозвіл на проживання, #заробітки, #італія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пермессо, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: