Оцінювання прокурорів, гарантії безпеки та незалежність – тема зустрічі з представниками Ради у Тернополі

Опубліковано:
26 Квітня, 2018

Учора, 25  квітня 2018 року,  представники Ради прокурорів зустрілись із працівниками органів прокуратури Тернопільської області для налагодження комунікації та ефективної співпраці.  Тернопільщина була  першою, де провели такий захід представники прокурорського самоврядування.

З прокурорами Тернопільщини спілкувались Голова Ради прокурорів України -Михайло  Місюра, члени Ради – Артем Фоменко та Наталія Лещик.

Мета їх приїзду– налагодження прямого зв’язку, діалогу між прокурорами на місцях та представниками Ради, забезпечення участі прокурорів у питаннях внутрішньої діяльності. Основна увага у виступах представників Ради  приділялась застосуванню вимог закону щодо прокурорського самоврядування у частині матеріально-технічного, медичного забезпечення прокурорів та з кадрових питань.   Також учасники заходу обговорювали питання  гарантій незалежності прокурорів, їх  безпеки, належного пенсійного забезпечення,   соціального захисту тих працівників, які вимушено змінили місце проживання у зв’язку з подіями на Сході України та у Криму, проте продовжили працювати в органах прокуратури України.

Прокурори місцевих прокуратур та апарату прокуратури області,   присутні на заході, відзначились активністю, адже  озвучувались проблеми, з якими  вони щодня стикаються у роботі. Світлана Козар, Олег Маслюк, Галина Борщевська, Михайло Карпець висловили своє бачення проблем щодо організації кадрового забезпечення, медичного обслуговування прокурорсько-слідчих працівників, формування критеріїв оцінювання прокурорів.

За словами представників Ради,  отримані пропозиції будуть опрацьовані ними  та враховані при прийнятті рішень. 

Довідково: Рада прокурорів України – вищий орган прокурорського самоврядування у період між всеукраїнськими конференціями прокурорів.   Вносить рекомендації про призначення та звільнення прокурорів з адміністративних посад, розглядає питання правового, соціального захисту прокурорів та членів їхніх сімей і приймає відповідні рішення з цих питань, здійснює інші повноваження, передбачені Законом України «Про прокуратуру».  У Раду обирають 13 осіб,  2-  прокурори ГПУ, 4- прокурори місцевих прокуратур, 2- вчені, призначені з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прокурор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: