Юні читачі Тернопільської обласної бібліотеки мали чудову нагоду «доторкнутись» до легендарних постатей

Опубліковано:
26 Квітня, 2018

Юні читачі і читачки Тернопільської обласної бібліотеки для молоді мали чудову нагоду не лише поспілкуватись, а й «доторкнутись» до легендарних тернопільських постатей. Ірина Береза – завідувачка сектору мистецтв, яка започаткувала незвичний проект «Зустрічі з акторами-подружжями»,  у своєму намірі не помилилася. Будьмо відвертими, адже кому не цікаво зазирнути в залаштункове життя артистів. До читачів завітали дві акторські сім’ї:  Ірина й  Олександр Папуші та Оксана і Андрій Маліновичі. Олександр, Оксана та Андрій – заслужені артисти України. Ірина – завлітчастиною в Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Тараса Шевченка.

Двадцять років тому вони були однокурсниками. З особливим щемом і трепетом в душі згадували минуле безтурботне студентство, студію: старших наставників народного артиста України В’ячеслава Хім’яка, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Форгеля і народного артиста України Мирослава Коцюлима (обоє вже відійшли у засвіти). З особливим пієтетом розповідали про живу легенду театру – народного артиста України Володимира Ячмінського, який для них приклад у всьому.  Ділилися спогадами про найпершу виставу «Казка про Моніку». Актори вперше  переглянути відео запис  вистави «Коханий нелюб», де вони задіяні. До слова, мені вдалось знайти відгук про гру молодих студійців. Ось що писало столичне Інтернет-видання «День» 17 лютого 1999 року (цитую): « Казковий дебют молодих артистів». Новий спектакль «Казка про Моніку» за п’єсою С. Шальтяніса і Л. Яцинавічуса, випущений днями на сцені Тернопільського театру імені Т. Шевченка, відразу ж завоював визнання місцевої публіки. Тернопільські театрали побачили гру молодих акторів, вчорашніх студійців, яких запрошений з сусіднього Рівного режисер Олег Мосійчук ризикнув залучити до такої непростої роботи. Ризик виправдався – глядачі захоплено спостерігали за всіма перипетіями п’єси».

На запитання, що для акторів головне, театр чи сім’я, відповідати було важко, адже практично половину життя всі вони проводять у театрі. А разом з ними (класика жанру)  і їхні діти, які з Мельпоменою знайомі ще з пелюшок. Подружжя Маліновичів, якщо обоє задіяні у виставі мають домовленість: вдома ніяких репетицій разом, це вже табу. Зрештою, театр для них – це другий дім. Відповідаючи на запитання про секрет сімейного щастя, Ірина Папуша відповіла за всіх: розуміти і прощати одне одного, зайвий раз не турбувати і не заважати, і головне – любити не за щось, а, незважаючи ні на що. На завершення бесіди Олександр Папуша подарував присутнім чудову пісню, слова і музику до якої написав сам.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #зустріч, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: