В 2018 року минає 560 років з часу першої писемної згадки про село Зарваницю у 1458 році. Село знаходиться в Теребовлянському районі Тернопільської області, на лівому березі річки Стрипа. Зарваниця – це сакральне місце, що за своїм релігійним та історичним значенням вважається потужним християнським центром Західної України, кули щорічно з’їжджаються тисячі паломників.

Читайте також

Чортків 1926 року очима варшавського фотографа
Про єзуїтський конвікт в Тернополі в ХІХ столітті

Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір. Зараз на цьому місці споруджено Зарваницький духовний центр.

Спеціально до ювілею Зарваниці Новини Тернопільщини розшукали раритетні світлини столітньої давнини, що були зняті на території села в роки Першої світової війни. За чотири роки, , які тривала війна, було мобілізовано близько 73,5 млн. осіб. Внаслідок Першої світової війни розвалилися дві потужні імперії – Російська та Австро-Угорська, до складу яких входили українські землі.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Österreichisches Staatsarchiv

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: