5 днів, 2000 км та 140 доларів на двох: у Румунії мандрувало подружжя з села Клювинці

Опубліковано:
25 Квітня, 2018

Мандрувати за невеликі кошти вміє сім’я мандрівників з Тернопільщини. Віктор та Світлана Гоцалюки вкотре довели – найбільше потрібне бажання здійснити мандрівку, а гроші другорядне питання. Румунія та гори Трансильванії були метою нової подорожі.

Готувались, як завжди, ретельно – вивчали маршрут, можливий транспорт, місця, де потрібно обов’язково платити (наприклад, музеї, національні парки зазвичай платні). Питання ночівлі вирішили у свій перевірений спосіб – готель “Тисячі зірок” (намет та спальники). Харчуватись також запланували своїми продуктами. Першою дивовижою була соляна шахта у місті Турда. Невеличке місто хизується своїм рукотворним дивом – кажуть, що має 22 місце по красоті у світі. Є там і сіль, і соляне озеро з човниками. Далі шлях привів до найнебезпечнішої і найкрасивішої дороги Трансільванії – Трасфагарош. Зігзагообразна траса пролягає на висоті біля 2000 м. “Ми ішли по слідах ведмедя, бачили диких козлів, тому що пішли вгору пішки і не платили за підйомник. Ночували в снігах на хребті в наметі. Бачили і чули, як іде лавина, як снігова так і кам’яна”, розказує Віктор. В горах провели два дні. Наступну зупинку мандрівники зробили у Брашові. Разом з новим знайомим румуном Міхеелем обійшли все містечко подібне на наш Кам’янець-Подільський. Місцевим транспортом не користувались, все автостопом, допомогли таблички з написами, куди їхати. Гроші за дорогу водії зазвичай у Румунії не беруть. Віктор: “Я навіть не сподівався, що румуни такі приємні для спілкування люди. Майже всі знають англійську мову. Тому спілкуватись було легко. Замок Дракули у місті Бран не вразив, так як знали, що Дракула там не жив, але туристів там було багато і замок дійсно дуже гарний”. Сучава це вже останнє велике місто перед кордоном з Україною, куди добрались автостопом мандрівники. Усього за 5 днів чоловік та дружина пройшли та проїхали 2000 км. Їх спільні витрати склали 140 доларів (біля 3000 грн). Особливо приємно було тратити гроші на місцеву національну кухню і вино, каже Віктор.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Віктор Гоцалюк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гоцалюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #подорож, #румунія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: