Мандрівна фотовиставка Героя Небесної Сотні у тернопільській бібліотеці

25.04.2018 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Здається, що ніби вчора це було: Євромайдан, Небесна Сотня, і похорони, похорони, похорони… Серед закатованих на смерть – львів’янин Юрій Вербицький, Герой України, Герой Небесної Сотні, сейсмолог, геофізик, альпініст, кандидат фізико-математичних наук. У день його поховання у Львові були розклеєні листівки: «Причина смерті – львів’янин».

Цьогоріч Україною мандрує виставка його авторських художніх світлин. Створена вона завдяки зусиллям небайдужих українців. Зараз її представляє Тернопільська обласна бібліотека для молоді.  Це надзвичайно добрі світлини, лагідні. Юрій мав напрочуд добре і щире серце. Умів у дрібному і незначному бачити велике і фіксувати ці миті фотооб’єктивом. Якраз про цю грань його таланту свідчать представлені фотороботи. Дивлячись на них, важко усвідомити, що автора цих фотокартин вже нема серед нас.

Друзі  казали:  Юрко  і  радикалізм  —  несумісні.  Його  улюблена футболка мала напис: «Альпінізм проти  злоби  і  ненависті».  «Він людина дуже делікатна. Ходив на Майдан не на передовій стояти чи з кимось битися, а щоб кількісно підтримати. Також намагався налагодити контакт з опонентами через спілкування, вірив у силу слова. Отак ми ходили з одного кінця Майдану до іншого. Слідкували, щоб не було провокацій. Юрко умів вчасно втрутитися і спокійно та аргументовано все пояснити», — згадує  київський друг  Вербицького  Роман Миханів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі