На Київщині, одразу в двох районах, було зафіксовано спалах небезпечної хвороби

25.04.2018 10:58   Джерело: ЗІК
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Київській області, одразу в двох районах було зафіксовано спалах кору: в м. Українка – на Обухівщині та у м. Боярка Києво-Святошинського району.

Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації (КОГА) у Facebook.

За останніми даним з підозрою на кір у лікувальних закладах перебуває 10 дітей з 2-Б класу та вчителька музики ЗОШ №1 м. Українка та ще 4 учнів Боярської ЗОШ І-ІІІ ступеню №5 також потрапили до інфекційного відділення з підозрою на кір.

У зв’язку з цим Департаментом охорони здоров’я КОДА було скликано оперативний штаб по ліквідації захворювання на кір, яким було розроблено плани заходів. Головним лікарям відповідних лікарень доручено контролювати епідситуацію на місцях.

Зокрема, наразі забезпечується щоденний медичний нагляд за можливими контактними особами. Взято під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими, а у разі додаткової потреби у вакцині «Пріорикс» КПК, рекомендовано негайно інформувати Департамент охорони здоров’я.

При проведенні заходів штабом рекомендовано керуватися листом ДОЗ КОДА від 21.08.2017 року № 26-36-02.01/3023 «План заходів щодо попередження виникнення та поширення захворюваності на кір серед населення Київської області» та відповідними наказами ДОЗ КОДА та МОЗ України.

Директор Департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович особисто тримає на контролі стан епідеміологічної ситуації в містах Українка та Боярка і щодня до 9.30 ранку отримує інформацію від відповідних служб.

Моніторинг вестиметься до моменту стабілізації ситуації.

Оперативним штабом також наголошено про посилення інформаційно-просвітницької роботи стосовно профілактики кору серед населення через засоби масової інформації, у тому числі, і веб-ресурси місцевої влади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ЗІК  

Коментарі