На Тернопільщині створять електронну базу історичних пам’яток області

24.04.2018 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

В області реалізовують проект «Тернопілля історичне». Ініціатори ідеї – фахівці облдержадміністрації та обласної ради створюють  електронну базу історичних пам’яток області та встановлюватимуть інформаційні знаки у цих місцях. Цього року планують встановити такі  знаки у п’яти районах: Шумському, Збаразькому, Теребовлянському, Чортківському та Бережанському. На Шумщині вмонтовувати вказівники почнуть наступного тижня, на 40-ка історичних пам’ятках цього району з’являться інформаційні таблички з QR-кодами.

Читайте також

В Збаразькому замку вперше побував грузинський національний чоловічий хор «Тбілісі»

«Під час реалізації проекту, буде забезпечено створення історичного бренду Тернопільської області з єдиною концепцією вивчення та промоції історії краю, створення сучасного історичного веб-порталу, каталогу усіх історичних об’єктів Тернопільської області, розширення міжнародних зв'язків задля вивчення спільної історії, розповсюдження інформації щодо історико-культурної привабливості тернопільського краю, залучення коштів до реалізації проектів історико-культурної спрямованості, а також забезпечення представництва кращих історичних об’єктів та проектів Тернопільщини на виставках і форумах», - каже керівник проекту Назарій Шафранський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі