У Тернополі відкрили унікальний музей-крипту в Архикатедральному Соборі (Фото)

23.04.2018 20:13   Джерело: Тернопільська міська рада
Опубліковано : Новини Тернопілля

У підземеллі Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відкрили унікальний музей-крипту. Також запрацював і оглядовий майданчик на одній із веж храму.  На презентації нових туристичних локацій побував і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Тернопіль сьогодні - це не лише одне з найкрасивіших, найзеленіших, найбільш духовних міст України, а також - це місто з величною історією. Відкриття музею-крипти Архикатедрального Собору є значною подією, адже завдяки йому ще більше українців та іноземних туристів ознайомляться з історією нашого міста, полюблять його традиції та духовність», - зазначає очільник Тернополя.

Як розповідає настоятель Архикатедрального собору УГКЦ отець Орест Павліський, функціонування музею-крипти буде присвячене історії тернопільської парафії та сакральним пам’яткам міста. У музеї буде постійна діюча експозиція «Тернопіль сакральний».

«Музей-крипта - це склепінчасте приміщення, яке розміщувалося у більшості середньовічних західноєвропейських сакральних споруд. У Архикатедральному Соборі дане приміщення довший час було зачинене та не використовувалося, - додає о. Орест. - Відкриття музею-крипти у підземеллі на 5-метровій глибині, підготовка та облаштування якого тривала більше року – це один із кроків до повної реставрації храму, адже найближчим часом очікуємо на отримання паспорту фасаду – документу, який покаже, як виглядатиме Архикатедральний Собор у кінцевому результаті».

Бажаючим спуститися у музей, чи піднятися на оглядовий майданчик, потрібно попередньо зареєструватися за номером телефону +38 (098) 052-07-20 або завітати до ТІЦу за адресою вул. Грушевського, 2.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська міська рада  

Коментарі