У світі набирає популярності новий вид спорту – пробіжка з прибиранням сміття

Опубліковано:
22 Квітня, 2018

Дедалі більше людей у різних куточках планети поєднують корисне з… корисним: під час пробіжки люди підбирають сміття. Тож одночасно дбають не лише про своє здоров’я і красу тіла, а й про чистоту навколишнього середовища, пише “Експрес“.  

Мода на плогінг, найімовірніше, поширилася зі Швеції. Сьогодні еко-бігуни є у США, Франції, Великобританії, Угорщині, Італії, Австралії, Ірані та багатьох інших країнах. Фотографіями зібраного під час пробіжки сміття люди діляться у соцмережах, використовуючи хештег #plogging. А у Facebook з’явилися цілі спільноти, присвячені модному тренду.  

“Зібрав у лісі вздовж дороги, — хвалиться німець Франц Мюл і демонструє на фото великий пакет зі сміттям. —Важко повірити, що люди все це викидають з вікна авто. До речі, серед моїх знахідок є пляшка 1988 року”.  

“Пробіг сьогодні довкола нашого студентського містечка, — пише еко-активіст Конор Мулваней зі США. — Зібрав п’ять мішків сміття, все це можна здати на переробку. Наступного разу візьму з собою на пробіжку ще більше мішків”.  

Якщо вірити спортивному додатку, яким часто користуються спортсмени, то плогінг допомагає спалити більше калорій, ніж звичайний біг чи їзда на велосипеді. Усе просто: щоб підняти сміття з землі, треба докласти додаткових зусиль. Якщо під час звичайного бігу людина в середньому спалює 235 калорій за півгодини, то екологічний допомагає позбутися 288 калорій за такий самий проміжок часу.  

“За дев’ять кілометрів пробіжки ми назбирали чотири сміттєві пакети”, — пише користувач Лазар з Білорусі.  

“Я збираю сміття під час прогулянок впродовж останніх тридцяти років, — зазначає житель Канади Джон Вальто. —Зазвичай проходжу шість кілометрів, а в неділю — вісімнадцять. За весь час я назбирав близько тисячі мішків сміття”.  

В Україні плогінг наразі не популярний. Можливо, саме ви станете початківцем в еко-бізі?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пробіжка, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: