Будівництво на Довженка: забудовник пропонує вирішення конфлікту

Опубліковано:
19 Квітня, 2018

Триває конфлікт навколо будівництва автомийки на вулиці Довженка в Тернополі. Але, якщо на  його початку проти забудови було з півсотні протестувальників, то тепер їх ледве назбирається десяток.

Вочевидь, люди розуміють, що Закон не на їхньому боці і що вони підпали під вплив окремої категорії так званих «активістів», що у своїй діяльності керуються далеко не принципами справедливості та безкорисливості.

Коротко нагадаємо нашим читачам про суть самого конфлікту. Отож, згідно рішення Тернопільської міської ради від 28 липня 2017 року приватному підприємству «Моноліт -ПРОЕКТ» по вулиці Довженка передано в суборенду земельну ділянку для розташування та обслуговування магазину автозапчастин з пунктом автотехсервісу та міні-бару. Під пункт автотехсервісу була запроектована  автомийка, що не суперечить діючому законодавству.

У березні цього року, коли орендар розпочав будівництво,- з’явились «активісти» з прилеглих вулиць з вимогою зупинити роботи та забиратися геть. Свої вимоги мітингуючі аргументували бездоказовими звинуваченнями в тому, що спорудження автомийки на цьому місці перетворить «зелений сквер», на, цитую- «другий Чорнобиль» і «завдасть екологічної катастрофи для цілого міста». (Що-що, а наші люди завжди володіли добре розвиненою фантазією та вмінням «роздути з мухи слона»). Що ж до самого «зеленого скверу, де, за словами «активістів», люблять відпочивати діти», -то мабуть останні років з десять, я, як теж мешканець вулиці Довженка, крім наркоманів та любителів оковитої там нікого не бачив. Та і що там було  робити нормальній людині, коли з під землі наверх текли каналізаційні стоки, а навкруги- гори пустих пляшок, сміття та використаних шприців?!

smittia Dovzhenka

До речі, жодних активістів, які б взяли на себе ініціативу провести благоустрій на цій території або просто знайти у своєму щільному громадському графіку зайву годину-дві для того, щоб прибрати сміття, я, між іншим, за всі попередні роки теж ні разу не побачив. Тому, як на мене, такі претензії окремих мітингарів викликають, щонайменше, подив і змушують  засумніватися в щирості їх слів. Тим не менше, директор підприємства-забудовника Степан Балко надав усім охочим, а також контролюючим органам, копії необхідних дозвільних документів, акт перевірки державної архітектурно-будівельної інспекції, яка проводилася на вимогу протестувальників, і в результаті якої не встановлено порушень державних будівельних норм при проектуванні забудови.

30917138 1648437871859066 1275764466 o

30546880 1648438038525716 835809375 o

Крім того,  щодо об’єкту забудови  проведено  спеціальний екоаудит, згідно з висновком якого він не відноситься до таких , що становлять підвищену екологічну небезпеку. Тому на сьогоднішній день, жодних законних підстав для припинення будівництва немає.

a 3271

При цьому, зі слів директора приватного підприємства, він з розумінням поставився до ситуації, що склалася, а тому готовий до діалогу з протестувальниками. Більше того, пан Степан готовий за власний кошт провести благоустрій прилеглої території, облаштувати дитячий майданчик, зробити все необхідне, щоб мешканці прилеглих вулиць не відчували незручностей та дискомфорту.

Сергій Сергієнко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівельник, #будова, #жовженка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #територія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: