Заробітчани повинні подати декларацію та сплатити податки

Опубліковано:
19 Квітня, 2018

Гал-інфо звернулось в ГУ ДФС у Львівській області за роз’ясненням правил декларування і сплати податків з доходів які отримують громадяни України на заробітках за кордоном.

Як зазначили в  ГУ ДФС у Львівській області, порядок декларування доходів, одержаних за кордоном регулюється п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України.

Якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку.

Отже, фізичні особи – резиденти у випадку одержання іноземних доходів, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та сплатити з суми вказаного доходу ПДФО (18 відс.) та військовий збір (1,5 відс.).

В той же час, для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов’язаний, разом з декларацією, надати підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним іноземного доходу та суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 Податкового кодексу.

Також, між Урядом України та Урядами ряду інших іноземних держав діють міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування. Згідно з п. 3.2 ст. З Податкового кодексу, якщо міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені Податковим кодексом, застосовуються правила міжнародного договору.

З метою застосування міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування фізичних осіб України, громадяни, які отримують доходи за межами України, повинні підтвердити статус податкового резидента України.

Форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та порядок її видачі контролюючими органами визначено наказом ДПА України від 12.04.2002 №173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України».

У 2016 році задекларували іноземні доходи 209 громадян на суму 93,7 млн.грн. З отриманих доходів у 2016 році сплачено 16,4 млн.грн. ПДФО та 1,4 млн.грн. військового збору.

У 2017 році іноземні доходи задекларували 254 громадян на суму 104,9 млн.грн. У 2017 році громадянами з отриманих іноземних доходів було сплачено 17,6 млн.грн. ПДФО та 1,5 млн.грн. військового збору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #декларація, #заробітки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: