Згідно соціологічних досліджень найбільш корумпованою сферою є медична. Зокрема, 32% респондентів відповіли ствердно на запитання, чи Ви особисто давали хабаря чи подарунок в цій інституції протягом двох років для вирішення вашої проблеми. Опитування проводила Соціологічна група «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту.

Дане дослідження проводиться щороку й дозволяє оцінити, наскільки комфортно почуваються люди у тому чи іншому регіоні, як вони ставляться до влади та наскільки вони задоволені якістю послуг. У даному опитуванні взяли участь респонденти 22-ох областей.

Найбільш незадоволені вони, як з’ясувалося, наданням медичних послуг та їх якістю. Адже практично кожен третій намагався за допомогою своєрідної «подяки» владнати своє питання. Такий результат свідчить ще й про відголоски радянського минулого, коли лікар не хотів належно працювати поки йому не «подякують». Тепер же завдяки державницькій позиції ситуація кардинально змінюється. І реформа, зокрема, у медичній галузі, яка стартувала на початку поточного року, покликана кардинально змінити підхід до надання медичних послуг та до ставлення лікаря до пацієнта і навпаки.

null

Тепер як лікар, так і пацієнт повинні взаємодіяти між собою, адже від їхнього взаєморозуміння та співпраці залежатиме добробут обох. Нова модель добре простежується на прикладі підписання декларацій із сімейними лікарями. Сьогодні лікар зацікавлений у тому, щоб до нього йшли пацієнти, адже за пацієнтом з липня 2018 року ітимуть кошти. Заробітна плата лікаря також залежатиме від кількості пацієнтів, з якими він підпише декларацію. Необхідна кількість – 2 тисячі пацієнтів. Тоді заробітна плата медика буде в межах 14 тисяч гривень і більше. Лікар буде зацікавлений у тому, щоб пацієнт був здоровий, а пацієнтові не потрібно буде давати хабарі для того, щоб отримати якісну медичну послугу. Саме тому, сьогодні акцент в державі на новій якісній медицині, яка розрахована на людей і для людей, бо де здорова нація, там заможна країна!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #корупція, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реформа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: