Жахливі умови утримання пацієнтів в психлікарні на Тернопільщині

Опубліковано:
17 Квітня, 2018

Умови утримання психічнохворих на Тернопільщині жахають людей навіть зі стійкою психікою. І нещодавні перевірки медичних закладів області, де надається психіатрична допомога громадянам, підтверджують це, повідомляє сайт Прокуратури Тернопільскої області.

 Так, у роботі цих закладів працівниками прокуратури було виявлено непоодинокі порушення. Зокрема, порушується законодавство щодо матеріально-побутового забезпечення осіб, які утримуються у психіатричних закладах.

— Лікувальні заклади не забезпечені постільною білизною у достатній кількості. У раціоні харчування осіб, яким надається психіатрична допомога, практично відсутні висококалорійні поживні харчові продукти (м’ясо, молоко та риба), недостатньо свіжих овочів, немає фруктів, — інформують фахівці. — На 1 день харчування хворого виділяється в середньому лише 9 грн.70 коп. Також заклади не забезпечені необхідним посудом, у зв’язку з чим у харчоблоках використовують надщерблений та потрісканий столово-кухонний посуд, що потребує заміни.

Та це ще далеко не все. Також мають місце порушення протипожежного законодавства. Недостатньою є кількість первинних засобів пожежогасіння, відсутня автоматична пожежна сигналізація. Дерев’яні конструкції будівель не оброблені вогнетривким розчином? 

Окрім того, не дотримуючись вимог Закону України «Про психіатричну допомогу», лікарі-психіатри іноді пропускають 24-годинний строк підготовки та направлення до суду заяви щодо госпіталізації хворих до психіатричного закладу в примусовому порядку. Встановлено факт тривалого непереведення хворого у психіатричний заклад із суворим наглядом. До того ж, не дотримано правил зберігання лікарських засобів.

За наслідками перевірок прокуратурою було винесено 7 вказівок керівникам медичних закладів, які розглянуто та задоволено. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 службові особи. Прокуратурою області внесено узагальнену вказівку начальнику управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА, яка перебуває на розгляді.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жахливі умови, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #психлікарня, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: