14 квітня в Підгайцях на Тернопільщині урочисто відзначили «День першої пластової присяги»

Опубліковано:
16 Квітня, 2018

14-го квітня найбільше пластове свято «День першої пластової присяги». Його відзначили урочисто в Підгайцях.

Сьогодні на Тернопільщині близько 800 пластунів, найчисельнішою є станиця Тернопіль. Очільник області наголосив на тому, що Тернопільщина зацікавлена у підтримці Пласту.

Пласт – це та організація, яка сформувала велике покоління захисників української держави. Тих, хто мужньо віддавав своє життя, щоб Україна була суверенною і незалежною.

«Історія Пласту дуже цікава – це 106 років виховування добрих громадян і формування особистостей. Чого тільки вартують імена Степана Бандери, Романа Шухевича, владики Бориса Ґудзяка, Блаженнішого Любомира Гузара. Це постаті, які творили і творять історію. Ті, хто створювали Організацію українських націоналістів та Українську повстанську армію, багато поколінь дисидентів та борців, які утверджували нашу державу», – зазначив Степан Барна.

«Мета пласту – виховувати добрих громадян та жити за його законами. З нами завжди є духівники та капелани. Пласт дає ту іскру у середині, яка дозволяє боронити Україну, свій край і у той же час бути завжди вірним Богу. Тішить те, що Пласт є доволі чисельним, найбільша станиця Тернопіль. Також хочеться відзначити Бучацьку станицю, Шумську та Бережанську. Динамічно розвивається Пласт у Підгайцях, Хоросткові, Збаражі, Лановецькому районі, тому ми стараємося їх підтримувати і допомагати. Дякуємо обласній державній адміністрації, відділу сім’ї та молоді, а також агрохолдингу «Мрія», які постійно підтримують наші заходи», – зазначив Назар Яворський, голова Тернопільської пластової округи молодіжної української скаутської організації Пласт.

Також Степан Барна зазначив, що цього року у державному бюджеті передбачено 5 мільйонів гривень на підтримку пластового руху в Україні.

Фото: ТОДА

Фото: ТОДА

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #пласт, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: