Чи потрібно тернопільським заробітчанам декларувати свої доходи

Опубліковано:
16 Квітня, 2018

Задекларувати доходи та сплатити податки у ромірі 18% від заробленого на сезонних роботах чи на інших роботах закордоном українців закликає Державна фіскальна служба.

Якщо ж вони цього не зроблять, то податківці покарають їх суттєвим штрафом, ця інформація поширюється у мережі інтернет.

Натомість економіст Андрій Новак стверджує, що декларувати свої доходи не обов’язково українським заробітчанам. Це особиста справа громадянина України.

Декларувати повинні тільки представники влади та чиновники.

«Кошти заробітчан, які приходять до нас із закордону не повинні оподатковуватися. Є тільки комісія за використання системи грошових переказів. Те, що заробітчани повинні прийти у податкову і задекларувати свої доходи – це не їх обов’язок. Хіба добровільна воля кожного. Зараз декларувати свої доходи повинні не люди, які працюють закордоном, а чиновники, через яких ці люди виїхали», – зазначив економіст.

За матеріалами сайту Вголос.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #декларація, #доходи, #заробітчани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: