У лісах поблизу Тернополя справжня природня аромотерапія – цвіте ряст (Фото)

Опубліковано:
15 Квітня, 2018

Весняне цвітіння рясту – неймовірної краси картина. Ліс ще не одягнутий у листя, а земля вкрита морем зелено-сизуватих листків з суцвіттями – китицями з білими, рожевими, бузковими, кремовими, пуопурно-фіолетовими квітами. Запашні квітки висотою 15-25 сантиметрів мають приємний, витончений запах меду з ваніллю.

Ряст – широко поширена рослина з сімейства Дим’янкові. Гарно приживається на садових ділянках, так як на рідкість невибаглива. Ця рослина морозостійка, стійкіста до шкідників і хвороб, раннє цвітіння робить її по особливому привабливою. Крім того, ряст застосовується в медицині. Найбільш невибагливі – лісові види рясту, що розповсюдженні майже по всій лісовій території України. У лісах України росте 6 видів рястів.

null

Фото: Олена Мудра.

 

null

Фото: Олена Мудра.

 

null

Фото: Олена Мудра.

Рясти успішно вирощують, як ранньовесняні декоративні рослини в садах, парках, на газонах. Садівники радять розмножувати їх щойно зібраним насінням. Сіянці зацвітають на 2-3 рік і добре ростуть на родючих, вологих грунтах у напівтіні. Після цвітіння і дозрівання плодів, ряст “впадає в сплячку” до наступного сезону вегетації.

Найкраще цю красу забирати з собою на фото, писати з них картини, адже щойно зірвана квітка вже на наступний день скидає свої суцвіття і в’яне. Разом з рястом у лісі можна побачити білі анемони, жовтяниці, різнобарвні медунки.

Олена Мудра.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ліс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ряст, #тернопіль, #тернопільські новини, #цвіт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: