Куди звертаються за медичною допомогою на Тернопільщині

За даними вибіркового опитування домогосподарств, протягом 2017 року в медичні заклади за допомогою звернулось 66,0% населення Тернопільщини. З них до сімейного лікаря в поліклініку звернулось 81,8% осіб, до спеціалістів у поліклініку – 49,6%, до стоматологів у державні медичні заклади – 5,5%, до приватного стоматолога – 12,0%, послугами швидкої допомоги скористалось 3,1%, платної медичної установи або приватно практикуючого лікаря (крім стоматолога) – 3,6%

Із осіб, які відвідували медичні заклади, кожен другий звертався по причині хвороби або проблемою зі здоров’ям, для проходження профілактичного огляду звернулось 43,8% осіб, за поновленням рецептів – 0,7%, через нещасні випадки або травми – 2,5%, з адміністративної причини (отримання документів, листа-довідки) – 1,9%.

За останній рік в кожній сім’ї хоча б один із її членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя. Проте для 4,7% осіб отримання послуг з охорони здоров’я виявилось проблемним переважно з причини високої їх вартості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Головне управління статистики у Тернопільській області.  

Коментарі