Тернополяни 100%-во проголосували за петицію  проти забудов у парках. Петицію під назвою «Збереження паркових зон» зареєстрували 15 березня. За 30 днів ця пропозиція зібрала більше 300 необхідних підписів тернополян, а це означає, що її мають розглянути у міській раді. 

«Закликаю долучитись до збереження парків, припинити будівництво у паркових зонах! 

Паркова зона – це спеціальна обмежена природна або штучна територія, виділена переважно з метою рекреації, відпочинку. Територія де людина в сучасному урбанізованому світі може хоча б трішки побути у гармонії з природою. 

Читайте також

Тернополяни пропонують замість пам’ятника учителю встановити пам’ятник Майстру Йоді
Сергію Притулі хочуть присвоїти ще одне звання

Рівень урбанізації призводить до того, що міста та передмістя займають весь вільний простір, витісняючи природний ландшафт. У наші дні урбанізація стала одним з основних факторів забруднення навколишнього середовища. Саме з нею пов’язано більше 75% загального обсягу забруднення. Міста суттєво впливають на екологічний стан регіону.

Україна як держава прагне увійти у європейські структури, надає значної уваги проблемам охорони навколишнього природного середовища та біорізноманіття. 

В Україні за останні роки паркова мережа перебуває у стадії регресії, практично не розвивається, йде невпинний процес її занепаду та скорочення: відбулася руйнація структури мережі, зменшення базових паркових комплексів, районних та міських парків. Сьогодні парк представляє складний елемент міського середовища з не менш складною структурою. Попри це слід також зауважити, що парки залишаються найдоступнішими місцями дозвілля, розрахованими на відвідувачів будь – якого віку та соціального стану, спроможними надати населенню різноманітні культурно – просвітні, видовищні, спортивні, рекреаційні послуги. У нас накопичені цінності садово – паркового мистецтва, які вимагають не тільки осмислення, а й творчого розвитку. 

Очевидними є нові вимоги, які людство висуває до парків. Сьогодні настає потреба у створенні оптимальних і перспективних моделей парків та обґрунтованих планів розвитку паркової галузі в напрямку створення інноваційних комплексів, які б мали значно ширші можливості для здійснення соціально – культурного впливу й спрямовані на урізноманітнення існуючої типової структури парків відповідно до кращих світових взірців та практики вітчизняного паркобудівництва, з урахуванням духовного розвитку, менталітету, традицій українського народу. Збережемо наш спільний дім!», – зазначає автор петиції Надія Бондзюх.

Катерина Богуславська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забудова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парки, #петиція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: