13 квітня, в п’ятницю, в Тернополі звучали «Сталеві квіти» від «Бумбоксу» (Фото, відео)

Опубліковано:
13 Квітня, 2018

У п’ятницю, 13 квітня, у концерт-холі в Подолянах відбувся виступ відомого гурту «Бумбокс». Виступ проходив в рамках гастрольного туру «Голий король». Торік концерт «Бумбокс» у Тернополі відмінили через те, що погано продавалися квитки. Цього разу у концерт-холі було доволі людно. Серед публіки здебільшого молоді люди. Фанати зібралися біля сцени ще за годину до виступу.

null

 Фото: Павло Жак.

 

null

 Фото: Павло Жак.

 

null

 Фото: Павло Жак.

 

null

 Фото: Павло Жак.

Поруч із піснями з нового альбому «Голий король» звучали давно відомі хіти гурту, які стали їх візитівкою.

За словами фронтмена гурту Андрія Хливнюка, макси-сингл «Люди» та міні-альбом «Голий король» утворюють собою ніби єдину платівку. Її було розбито на дві частини для зручності запису та просування.

Нагадаємо, що в новий альбом увійшло шість пісень: “Колишня”, “Голий Король”, “Вболівальник”, “Сталевi Квiти”, “вечiр в Рiо” і акустична версія пісні “Люди” як бонус-трек.

“Я не писав пісню” Голий Король “про якомусь конкретному політику. Але, думаю, вперше написав пісню-діалог. Діалог з країною. Це серйозна річ, за формою – класичний хіп-хоп, зіграний наживо”, – розповів Андрій Хливнюк.

Кілька цікавих фактів про альбом Бумбоксу “Голий Король”.
 
1. “Голий Король” оформлений Олексієм Кондаковим. На обкладинці, на заднику і на самому диску його роботи із серії “Повсякденне життя богів”. Олексій прогримів на весь світ “вписуючи” за допомогою телефону і комп’ютера античних богів в знайомі всім інтер’єри трамваїв і вагонів київського метро, зупинок громадського транспорту і нічних кіосків. Зупинка на Позняках з королем і свитою, оголена дівчина в переході на Русанівці – Кондаков легко заганяє до ліфту сатира і німфу, а мадонні з немовлям, на його думку, саме місце біля поштових скриньок.
 
 2.  Щоб перетворити шматок пластмаси в бажаний сувенір,  до альбому додано 36-ти сторінковий буклет, з текстами пісень,  які написані  рукою Андрія Хливнюка. Над фотографіями для буклету працювала рекордна кількість фотографів – п’ять! Серед них технік і віджей гурту – Артур Радько, режисер і оператор більшості останніх відеороликів ББ – Денис Дужник, діджей Валентин Матіюк, який віддає перевагу плівці над “цифрою”, та спеціально запрошені фотографи Надя Бєлік і Саша Люфт.
 
 3. “Голий Король” – це третій сингл за 13-ти річну історію гурту і перший, який вийде на вінілі, СD і касетах. Як це не дивно, найвигідніше купувати альбом на касеті – в роздріб він коштує менше двох доларів США.
 
 4. З інтервалом в кілька годин про пісню з рефреном “Охрана, отмена!” пишуть в FB Андрій Хливнюк і Фоззі, MC гурту ТНМК. Версія Бумбоксу, під назвою “Голий Король” виходить в середині серпня. Це не перший “крос” двох команд. У пісні Бумбокса “Бетакаротин” і пісні ТНМК “Ч/Б”, грає один і той же семпл з пісні “Bongo Rock” гурту Inсredible Bongo Band.
 
 5. Пісню “Сталевi Квiти” і Ференца Ліста, знаменитого угорського піаніста, композитора і диригента, об’єднав вініл ризького відділення фірми “Мелодія”, випущений в 1967 році. Такі платівки зазвичай валяються стопками на барахолках, і на їх вицвілі конверти ніхто не звертає уваги. А даремно. Діджей Валік, отримавши від колег по гурту доручення “знайти скрипки”, блискуче впорався із завданням, дякуючи Ансамблю Скрипалів Великого Театру СРСР і зіграній ними “Канцоні”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бумбокс, #голий король, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Подоляни, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: