Як проводилися Великодні гаївки в Теребовлі (Відео, фото)

Опубліковано:
11 Квітня, 2018

Ці весняні дійства закінчують святкування Виликодня християнами. В Теребовлі на третій день свят гуляння розпочалися в скверику Т. Шевченка. Яскрава сонячна днина сприяла святу, ніби сам Господь з Небес вдарував людям Благодать. Біля пам’ятника  великому поету зібралось чимало краян, для них Теребовлянською ТГ й, зокрема, молодіжною міською радою було організовані привітання та виступи вокалістів й театралів з РБК, це ансамбль «Трембовляни», студентські гурти з Теребовлянського вищого училища культури, шкіл міста та громади, навіть виступили дітки із дитсадків.

А далі всі учасники та всі бажаючі вирушили вулицями міста «кривим танцем» з піснями до УАПЦ Св. Володимира, де на подвір’ї грали у веселі ігри, водили хороводи й співали веснянок. Закінчувалися гаївки в УГКЦ Св. Миколая, де також відбулися захоплюючі ігри, хороводи та лунали пісні та так, що і малий, як то кажуть, і старий ішов до танка.

Віктор Аверкієв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великдень, #гаївки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: