На Тернопільщині спадкоємці фермерів зможуть узаконити право на землю

Опубліковано:
11 Квітня, 2018

Кабінет Міністрів України направив законопроект до Верховної Ради, який передає сільськогосподарські землі. що були виділені з постійного користування фермерам та їх нащадкам. Йдеться про передачу 543508 гектарів  у власність 25 тисячам людей  в майже в усіх областях країни.

– Українською землею мають володіти українці. а сільськогосподарською фермери, а не латифундисти, агрохолдинги. Ми вносимо цей дуже важливий документ до парламенту та відновлюємо  соціальну справедливість щодо фермерів і тих, хто стояв у витоків фермерського руху,- сказав Прем’єр-міністр  Володимир Гройсман.

Землі для ведення фермерського  господарства передавалися у 90-хрр. на правах довічного  успадкування та володіння і постійного користування. Однак внаслідок змін до законодавства можливість оформити ці ділянки у спадок було  не можливо, що створювало юридичні проблеми для великої кількості людей. Законопроект на 100% угоджений з Асоціацією фермерів та приватних землевласників. На Тернопільщині цим  законом скористаються 502 фермери та їхні нащадки, що мають в обробітку 6960,75 гектари  землі. Найбільша кількість людей з Борщівського, Тернопільського, Гусятинського, Збаразького, Зборівського та Козівського району.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закон, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #право, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: