З війні на війну: На Тернопільщини учасники АТО боряться за свою землю

Опубліковано:
10 Квітня, 2018

Громада Малого Ходачкова та Костянтинівки Тернопільського району обурена тим, що їхні землі роздають « ужим». Водночас місцевим мешканцям-учасникам АТО – відводять ділянки на трясовині. Останні скаржилися в обласне управління Держгеокадастру. Але чиновники відповідають, що допомогти нічим не можуть, бо юридично зловживань немає.

 У нас на руках листи від обласного управління про відмову передати у власність городи, які ними користувались більше 20 років- обурювався офіцер запасу, учасник АТО Степан Недошитко. Водночас знаємо, що своїм працівникам чиновники роздали по два гектари. Мовляв, ті теж мають право на безоплатну приватизацію, а якщо громада хоче повернути землі, то нехай звертається до суду. А боротися проти управління, в якому купа юристів, спеціалістів – справа безнадійна. До того ми хочемо мирно працювати, а не знову воювати».

Читайте також

Масштабна земельна афера від «Самопомочі» Тернопільського району

Свої подальші дії громада сіл Малий Ходачків та Костянтинівки обговорить до на зборах, а також писатимуть колективні заяви до правоохоронних органів та Держгеокадастру України.

Р.S. Йдеться про справжній земельний дерибан 120 гектарів за межами населеного пункту. А тим часом вперше новобраний два роки тому голова Малоходачківської сільської ради Володимир Береза написав заяву на звільнення із виборної посади за власним бажанням. Схоже, що до крапки над «і» у цій земельній схемі ще дуже далеко.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #воїни, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ходачків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: