Тернополянка розповіла, як святили паски українці в Лівані (Фото, відео)

Пасхальне богослужіння українською мовою у православному монастирі на честь Владичиці світла в Лівані.

09.04.2018 23:26   Джерело: Тернопільська єпархія УПЦ КП
Опубліковано : Новини Тернопільщини

З ініціативи посольства України в Лівані 8 квітня в головній церкві Монастиря Ель Нуріє поблизу Бейрута для української громади відбулася Великодня літургія українською мовою за участі українських священиків та церковного хору з посвяченням великодніх кошиків.

Відео і фото з освячення пасхальних дарів виклала в соцмережі колишня тернополянка, яка мешкає у Бейруті.

"Для мене це була велика подія, адже вперше,відколи я тут, вдалося побувати на богослужінні українською мовою. Коли чуєш рідною мовою службу тут, коли вже і наче не очікував і звик до іншої мови, то ще багато разів підсилює відчуття! Я би колись не зрозуміла, як то важливо, чути рідну мову", - сказала пані Ольга в коментарі прес-службі єпархії.

За її словами, українська громада у Лівані відчуває велику підтримку з боку посольства України й, зокрема, посла Ігоря Осташа.

"Разом з дружиною вони багато усього цікавого тут в Лівані для українців роблять", - зазначила колишня тернополянка.

За легендою,однієї зимової ночі два моряки плили морем і потрапили у сильний шторм. Думали, що загинуть, і у відчаї почали молитися. Але раптом їм явилася Діва Марія зі світлом і скерувала їх до берега. З вдячності за порятунок моряки спорудили на горі маленьку капличку і назвали її "Владичиця Світла". Це сталося у 4 столітті.

Православний монастир на честь Владичиці світл на цьому місці, у селищі Хамат поблизу столиці Лівану Бейрута, було споруджено у 17 столітті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська єпархія УПЦ КП  

Коментарі