Назва цієї книгозбірні говорить сама за себе: Тернопільська бібліотека для дорослих №4 «Етно-Центр». Мешканцям цієї території, а особливо прилеглих багатоповерхівок пощастило найбільше: вони мають унікальний шанс найпершими відвідувати і споглядати різноманітні тематичні виставки, арт-проекти тощо. Особливо ж відтоді, як тут з’явилось творче мистецьке об’єднання «Берегиня».  Роботи його учасниць презентувались на Всеукраїнському фестивалі «Цвіт вишиванки», на численних ярмарках у славнозвісних Сорочинцях,  у проектах «Всеукраїнський рушник національної єдності», «Вишиваємо Україну» та за межами нашої держави.

Ось і зараз, у ці Пасхальні дні тут представлена Великодня виставка творчих робіт талановитих майстринь: барвисте вишиття, витинанки. Привертають увагу вироби із соломи (Валентина Сірук) та картини із Самчиківським розписом (Уляна Зелінка). До слова. Самчиківський розпис особисто для мене – справжнє відкриття. Адже  асоціація із словом розпис завжди тільки одна – Петриківський. Виявляється, у наших сусідів (Хмельницька область) це диво можна було побачити ще у минулому столітті. Батьківщина Самчиківського розпису село з ідентичною назвою Самчики. Цей вид розпису знову відроджується і розповсюджується Україною.

Витинанки Галини Дудар пронизані сяйвом невидимої любові, яку відома майстриня вклала у свої майже повітряні і водночас ніжні листівки. Вони на передньому плані експозиції і задають особливий святковий тон, який відразу налаштовує на філософський лад. Святкова композиція Євгенії Войнарської викликає добру усмішку і миттєво дарує веселий настрій.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #збірка, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: