Допомога заради миру на рідній землі (Відео)

Опубліковано:
4 Квітня, 2018

Волонтери Міжнародного благодійного фонду «Чесна Україна» вже четвертий рік надають посильну допомогу воїнам-землякам передової у війні з московітами. Цього разу вони зініціювали збір подарунків від дітей шкіл Теребовлянського району, особливо тут відзначилися учні й педагоги Плебанівської ЗОШ, які виготовили біля 900 пирогів та 500 пельменів, а ще 10кг бурячка-хрону. Також волонтери особисто виготовляли м’ясні смаколики до солдатського Великоднього столу.

З перших слів потрібно сказати, що дуже дивно, що ще й досі ЗСУ потребують допомогу людей, а держава дбає про захисників Вітчизни не в повній мірі. І хоч тепер більшість вояків це контрактники, все ж і їм потрібна підтримка, найперше, психологічна реабілітація, якої від держави майже немає.

Читайте також

Оприлюднили суми разової грошової допомоги деяким категоріям тернополян
У Тернополі відбудеться ряд заходів з нагоди відзначення Дня українського добровольця
Ти мені не дорогенька

Амуніція, різного роду техзасоби й медикаменти, продукти та вода – це невеликий перелік з допомоги людей воїнам. Все ж за словами останніх для них найціннішими залишаються дитячі дари у вигляді малюнків, саморобних оберегів та іншого. Можливо вони це відчувають на підсвідомому рівні, адже дитячі душі чисті, а помисли не засмічені зайвою інформацією і вони цими якостями завжди будуть ближче до Бога. Душі ж вояків згрубіли дещо в суворих буднях війни, серця заскорубли, ніби взялися кригою… Сенс їхнього буття трактується в умовах війни лише наступним: воїн знає свою зброю; добре знає свого ворога; знає він і своє серце. Та те мужнє серце деколи м’якне од дитячого тепла, закладеного у подарунки…

На клич волонтерів Теребовлянський районний відділ освіти провів серед шкіл акцію під назвою «Привітай українського воїна-захисника з Великоднем». У ній взяло участь 16 шкіл району і всі вони готували подарунки в міру своїх можливостей. Тому неможливо тут говорити, що хтось краще чи більше попрацював. Всі ви, діти, зайняли перше місце, всі ви найкращі! Ваші подарунки високо оцінять наші захисники і багато з того, що ви їм вислали, побуває в боях на самій передовій.

Діти готували самі й з допомогою батьків домашні солодощі, Великодні паски, писанки, творчі роботи, різного роду обереги, листи, малюнки, вітальні листівки, а дехто ще й разом з тарілками передали холодець. Крім того, громади сіл Ласківці(староста Андрій Мацьків) та Сущин(староста Андрій Безкоровайний) також зібрали чималі подарунки бійцям від своїх людей.

Говорить голова фонду Любов Солтис: «Хоч нині все дорожчає і, наприклад, подарунковий Великодній кошик став дорожчим втричі, добрі люди не полишають наших бійців передової й збирають їм Великодні подарунки. Кожного разу, коли ми передаємо дарунки на фронт бійцям, ми бажаємо їм повертатися живими поскоріше з перемогою, бути мужніми і пам’ятати, що ми завжди будемо з ними. На жаль цього разу ми не можемо особисто відвідати бійців і висилаємо передачі «Новою поштою», слава Богу, що в цьому нам помогли наші друзі з Києва на чолі з Мар’яном Присяжнюком, а також посприяли друзі з  Ірпіського військового  шпиталю. Надіємося на якісну роботу пошти.

Висловлюю щиру подяку нашим волонтерам, зокрема Галині Зелінській та Володимиру Маркевичу, а також спонсорам, таким як Роман Апостол, Дмитро Яременюк, Роман  Когут, Іван Грошко, усім добрим небайдужим людям та діточкам із шкіл!»

Староста с. Плебанівка, що за 2км від Теребовлі, великий патріот ще з часів Майдану, Володимир Козак розповів про свою частку внеску з волонтерами у загальну справу: «Ми з волонтерами готуємо м’ясні вуджені страви на Великдень для бійців. І хоч я через свою посаду надто зайнятий, все ж неможливо відмовитися від доброї справи. Цього року нам спонсори, це відомий на всю країну аграрій-господарник Антон Білик, який очолює приватно-орендне підприємство «Іванівське», а також Теребовлянська РДА презентували дві свині. От з них ми з волонтером Ольгою Мартиневич Голик розробили м’ясо, замаринували його, начинили спеціями й вудимо в мене на обійстю шинки, бочки та ковбаси. Хочу передати вітання нашим бійцям на передовій: ми знаємо, що у вас, браття, на війні немає вихідних, але бажаємо все таки, щоб ви у вільну хвилинку спробували наших домашніх страв й вам у серця ввійшло трішки затишку з домівок. Ми вас чекаємо з перемогою! Слава Україні!»

null

 

null
 
 
 
 
Більше Фото можна переглянути у мережі Фейсбук.

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #володнер, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: