Письменниця з Тернопільщини Раїса Обшарська знову перемогла

Опубліковано:
4 Квітня, 2018

Педагог-дошкільник за фахом, завідувачка дошкільного навчального закладу №1 у Чорткові, взяла участь у Міжнародному конкурсі для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів України та освітніх установ української діаспори  «Українознавчі пріоритети навчально-виховного процесу» і посіла друге місце за авторський урок-міркування «У моєму серці – Україна».

Раїса Обшарська член НСПУ та НСЖУ. У її творчому доробку поетичні та прозові книги, пісенні тексти, гумор. Вона дипломант багатьох конкурсів і фестивалів, лауреат обласного конкурсу «Людина року – 2009», активна громадська діячка. Нещодавно за перекладацьку діяльність отримала Грамоту з рук посла Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо.

Її авторський урок-міркування наповнений світлим почуттям Любові до Батьківщини, до рідного краю і батьківського порогу. «Ніжне і тремтливе, хвилююче і піднесене. Воно в найпотаємнішому куточку душі кожного українця. Так як і берег Дитинства, і батьківський поріг, і розквітла матіола під маминим вікном. Усміхнене сонце білої хатини, незрадлива мамина усмішка зі сльозою на щоці і терпкий запах картопляного диму, хіба їх можна забути?». Прозовий текст рясно «всіяний» поетичними одкровеннями у яких щиро виписане своєрідне звертання до маленького українця пам’ятати корені свого роду. А ще тут щемлива «Ода» рідному місту. Воно для Раїси золотопелюсткове, ніжне, срібноросе, сонценезгасне і життєвогненне.

Рідна ненько моя, Україно,

У засніжені коси твої

Я вплітатиму віданність сина

І надії найкращі свої.

 

Рідна ненько моя, Україно,

На натруджені руки твої

Покладу я вінок із сумління,

І вклонюся тобі до землі.

 

Рідна ненько моя, Україно,

У засмучені очі твої

Поцілунком гарячим прилину,

Промінцем золотої зорі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обшарська, #поет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: