Вбивцям тернопільського депутата винесли вирок: замовник досі на волі

Опубліковано:
3 Квітня, 2018

Вбивці депутата з Тернопільщини Віталія Ващенка проведуть за ґратами від 4 до 14 років.

Як повідомили IA ZIK у прес-службі прокуратури області, такий вирок ухвалив Зборівський районний суд.

За підозрою у вбивстві громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка на лаві підсудних опинилися четверо осіб – жителі Дніпропетровської області.

У суді державним обвинуваченням доведено, що вони займалися організацією і виконанням вбивства. При цьому замовника злочину досі не встановили.

«Четверо осіб вступили у злочинну змову із невстановленою слідством особою та пообіцяли їй з корисливих мотивів, за винагороду, вчинити вбивство громадського активіста з Кременця», – повідомили у прокуратурі.

Обвинувачення довело, що виконавці та організатор злочину кілька днів стежили за потерпілим. Ввечері 26 травня 2016 року вони напали на чоловіка, нанісши йому численні удари в різні частини тіла палицями. З місця події злочинці втекли.

Потерпілий помер у лікарні від заподіяних тілесних ушкоджень наступного дня, 27 травня. Згодом виконавців та організатора злочину затримали правоохоронці. 

«Колегія суддів Зборівського районного суду, врахувавши участь у скоєному кожного із 4 засуджених осіб, призначила їм від 4 до 14 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна», – додали у прокуратурі.

Також із засуджених стягнуть 2 млн грн моральної шкоди на користь дружини потерпілого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ващенко, #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: