До вашої уваги Чортків на світлинах 1926 року. Автором світлин є Альтер Кацизне. Фотомистецтву він навчився у дядька, адже саме на його фотостудії освоїв професію фотографа. В 1920-х роках він відкрив власну фотостудію в Варшаві. Поворотом в кар’єрі фотографа була серія світлин, з життя євреїв в польських містах і містечках, що входили в територію Галичини і Волині. Для підготовки серії фотограф об’їздив  120 населених пунктів. Після цього він став фотокореспондентом нью-йоркських видань, для яких часто їздив за цікавими кадрами до Італії, Іспанії та Північної Африки.

Читайте також

Як реставрували домініканський костел в 1942-1943 році

Сьогодні варшавський архів фотографа Альтера Кацизне зберігається в Нью-Йорку. Зображення Кацизне часто відтворюються в книгах, присвячених єврейській історії в Європі, на листівках, обкладинках  компакт-дисків.

Сучасники писали про нього «Завдяки цій різнобічній людині, серед іншого – талановитому фотографу – ми відкриваємо сьогодні вікно в зниклий світ. Світ, буквально стертий з лиця землі через кілька років після того, як він і його мешканці потрапили в об’єктив до Кацизне».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Institute for Jewish Research

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: