Квиток на гіперлуп Тернопіль-Потутори вартуватиме 4000 грн

Опубліковано:
1 Квітня, 2018

Перший Hyperloop в Україні побудують між Львовом і Жовквою. Завдяки надшвидкому переміщенню у вакуумному тунелі відстань між цими містами можна буде подолати за 30 секунд, з урахуванням двох зупинок по 5 секунд в Дрогобичі та Червонограді, повідомляє видання UaReview з посиланням на «Гіперлупові відомості».

Наступний етап розвитку гіперлупових перевезень в Україні буде в Тернополі. Саме Тернопіль стане другим містомв нашій країні де побудують вакуумний тунель котрий протягнеться в Попутори. З урахуванням зупинок “біля кожного стовба” по 5 секунд, доїхати можна за 45 секунд за 4000 грн.

Якщо проект буде успішним, то будуть збудовані гіперлупи і за іншими маршрутами. Наприклад, з Тернополя в Козову можна буде доїхати за 5 секунд, а з Петриків в Петрики – лише за 0 секунд.

Співробітник Міністерства інфраструктури Степан Маркович Бубенець, який попросив називати його анонімним джерелом, розповів журналістам про найближчі плани виходу гіперлуп в Україну.

«Орієнтовна вартість проекту Тернопіль-Потутори, як і Львів-Жовква становить 5 мільярдів доларів, вартість квитків – від 5000 грн. за половину місця в плацкарті, – ділиться інформацією з журналістами Степан. – При такій вартості квитків проект окупиться всього за 80 років. Гроші в бюджеті для цього є, щоправда для їх виділення потрібно буде заморозити на 5 років будівництво та ремонт доріг в Луцькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях, але то таке.»

«Всі деталі для гіперлупу виготовлятимуться в Україні, – повідомило журналістам інше анонімне джерело, яке попросило називати його Миколою Гіперлуповичем. – Ілон Маск надасть нам тільки креслення, а все інше буде нашим. Рухомі деталі постачатиме завод Богдан, труби виготовлятимуться на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі, а сам гіперлуп збиратиметься на Крюківському вагонобудівному заводі.»

До речі, квитки на прес-конференцію міністра інфраструктури, на якій буде оголошено про Hyperloop, продаються – від 500 грн в останньому ряду. Можливість поставити питання коштує 2000 грн, а заспівати з міністром про гіперлуп можна всього за 5000 грн. Усі зібрані кошти підуть у фонд будівництва гіперлупу Львів-Жовква та Тернопіль-Потутори.

Наразі незадоволених немає, лише кілька жителів Тернополя і Потутор, котрі вперто люблять дизель-поїзди і ще кілька людей, котрі не розуміють, що сьогодні 1 квітня.

Павло Коваль 
спеціально до 1 квітня

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #1 квітня, #гіперлуп, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #потутори, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: