Відомий випускник тернопільського вишу зробив унікальну операцію (Фото)

Опубліковано:
1 Квітня, 2018

Ганна Скорик, яка мала спотворений ніс, зробила операцію і вразила гарним виглядом. Хірургічне втручання коштувало біля 10 тисяч євро. Однак відомий випускник тернопільського вишу Ростислав Валіхновський зробив операцію безкоштовно, – пише Файне місто.

Жінка народилася у селі Чистоводівка на Харківщині. Місцеві лікарі не змогли поставити їй правильний діагноз, а в Донецьку та Харкові робити пластичну операцію відмовлялися через надто юний вік. Її історію розповіло видання “Сьогодні“.

Поставити діагноз Ганні вдалося київським лікарям. Вони з’ясували, що у жінки фронтоназальна дисплазія. Хвороба виникає ще на рівні ембріонального розвитку в утробі матері. Перші симптоми — велика відстань між очима і спотворений ніс.

“Випадок Ані дуже рідкісний – таких пацієнтів одиниці на мільйони, – розповідає відомий хірург Ростислав Валіхновський. – Цей діагноз вважається одним з найважчих в пластичній хірургії. Якщо говорити просто – у дівчинки від народження було два носа. Вона не відчувала запахів, не могла нормально дихати, у неї були постійні запальні процеси. Але крім цього діагнозу, ми знайшли пухлину в головному мозку. Слава Богу, виявилася доброякісною”.

Односельці впевнені, що винним у всьому може бути батько дівчинки. Той під час вагітності бив її маму – Наталю Скорик.

По всьому тілу у неї були синці, – розповіла односельчанка, подруга родини Тетяна Усольцева. – Він тільки обличчя не чіпав, щоб ніхто не помітив побоїв. Хоча спочатку, як тільки вони познайомилися, був хорошим. Потім почав вживати алкоголь. Наталя до кінця сподівалася, що все зміниться, а потім все одно пішла від нього

Лікарі-генетики заявляють, що фронтоназальна дисплазія з’являється, якщо на організм вагітної жінки впливає радіація, хімічні речовини, погана екологічна обстановка, вірусні інфекції, погані звички вагітної, перенесені інфекційні хвороби або навіть авітаміноз.

Ганна Скорик та хірург Ростислав Валіхновський після операції

“Ми провели двоетапне хірургічне втручання і виправили цей недолік: відновили функцію дихання, а також природну зовнішність, – каже хірург Ростислав Валіхновський. – Результат хірургічного втручання формується протягом року. У світі, як і в Україні, подібна операції коштує близько 10 тисяч євро. Оскільки у родини немає таких грошей, я погодився допомогти безкоштовно”.

За словами лікаря, з віком у дівчини не повинно статися значущих негативних змін, і її ніс вже ніколи не матиме спотворений вигляд.

“Після 25-річного віку риси обличчя сильно не змінюються, тому що вже сформований лицьовий скелет, – додає хірург. – До попереднього вигляду Аня більше ніколи не повернеться, адже сталися фундаментальні зміни в структурі, анатомії і функціях її носа”.

Нагадаємо, Ростислав Валіхновський навчався у Тернопільському державному медичному інституті імені Горбачевського на факультеті лікувальної справи, який закінчив із червоним дипломом

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валіхновський, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #операція, #пластика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: