Від тернопільського «Дизайну» – до «Синьої пташки». Було б тільки бажання

Опубліковано:
30 Березня, 2018

Випускники цього коледжу працюють сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щоб у цьому переконатись та отримати естетичну насолоду, варто відвідати виставку творчих робіт студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відділення «Дизайн», яка щойно відкрилась у мистецькій залі Тернопільської обласної бібліотеки для молоді. На ній представлено 45 різножанрових полотен: графіка та живопис.

Серед гостей заслужений художник України Євген Удін, художник-лялькар, член Національної Спілки художників України Володимир Якубовський та друзі із Галицького коледжу, де також є ідентичне відділення.

Ірина Береза, завідувачка сектору  мистецтв, яка талановито «змоделювала» цей захід, каже, що виставка цікава, бо її автори окрилені молодечим запалом і експериментальною думкою, вони позарамкові, на відміну від старшого покоління. Через те тут багато кольору, і, якщо хочете – повітря. «Весна прийшла», «Дари літа» – ми ніби поринаємо у світ казки. «Тернопіль», «Набережна», «Драмтеатр» – ми впізнаємо знайомі вулички і провулки нашого рідного міста.

Викладачі, куратори груп Оксана Поберейко та  Ростислав Липка також діляться враженнями.   –  У нас зібрався чудовий колектив, де також працює кілька наших випускників. Ткачук Юлія з Галицького коледжу, це також наша випускниця. Ми з ними не конкуренти,  працюємо у співдружності і розвиваємо мистецтво. Завжди відкриті до нових течій і напрямків у мистецтві. Майбутня професія наших випускників – дизайнери. А живопис, до речі, добре розвиває творче мислення, відчуття композиції, кольорознавство. Сучасні дизайн-студії проектують інтер’єри і творча особистість завжди може себе там реалізувати.

 Серед художніх полотен – дипломні проекти минулорічних випускників. Є картина із серії декоративно-прикладного мистецтва «Лісова пісня», яка виконана у техніці витинанки 1,20 на 80. Автор випускниця Ірина Лесик. «Щоб стати справжнім художником, треба багато працювати в майстерні. Але найперше завдання кожного – це стати хорошою людиною» – каже Оксана Поберейко.  

На зустріч до студентів завітали випускниці Тетяна Білоус – керівник дизайн студії «Арт-лайн» та Ірина Шуст – керівник студії «Синя пташка», арт-терапевт. Вони розповіли про свій нелегкий шлях у пошуку майбутньої професії. А ще запевнили присутніх, що мрії обов’язково збуваються, аби було бажання.

 Ознайомитись з творчими роботами студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відділення «Дизайн», можна буде впродовж березня – квітня у секторі мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #картина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: