З 2 квітня жителі Тернопільщини зможуть обирати сімейних лікарів

30.03.2018 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

З 2 квітня жителі Тернопільщини зможуть обирати сімейних лікарів. Потрібно вибрати терапевта, сімейного лікаря, педіатра (для дитини) та підписати з ним декларацію на обслуговування. Відповідно, лікар матиме обов’язки надавати своєму пацієнту медичну допомогу, а медзаклад, у якому він працює – буде отримувати фінансування з розрахунку на кожного його пацієнта. Саме декларація з пацієнтом є підставою для перерахування лікувальній установі коштів з держбюджету. Медичні заклади розпочнуть фінансувати за цим принципом з липня.

Читайте також

На Тернопільщині розпочинається конкуренція серед медзакладів та лікарів за пацієнтів

Аби обрати сімейного лікаря, необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. Треба прийти до лікаря та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Підписати декларацію можна лише в медзакладах, що підключені до електронної системи. Такі лікувальні установи матимуть наліпку «Тут можна обрати свого лікаря». Лікар, медсестра чи працівник реєстратури повинен ввести дані пацієнта в електронну систему, згодом на телефон пацієнта надійде СМС з кодом, який треба повідомити працівнику закладу. Декларацію роздруковують з електронної системи, пацієнт має її перевірити на правильність внесених даних та підписати її у двох примірниках, один з яких повинен забрати з собою. Про це повідомляють в Тернопільській ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі