Картини пластиліном, а не фарбами: виставка 13-річної художниці з Тернопільщини вражає (Фото)

Опубліковано:
28 Березня, 2018

У бібліотеці-музеї “Літературне Тернопілля” відкрилась перша персональна виставка Марійки Кусяк юної художниці (13 років) з Заложців Зборівського району (дитина живе в селі і у школу добирається шкільним автобусом). Дівчинка вибрала оригінальну техніку – пише картини пластиліном. Таку техніку спробувати підказала мама.

Юна художниця співпрацює з творчою спілкою “Удін і компанія”, відвідує пленери та майстер-класи художників. Привітати Марійку прийшов організатор виставки художник Микола Пазізін. Марійка провела майстер-клас для творчих дітей з ЗОШ №4 художній талант яких розвиває Галина Кізілова (вчитель року, 2016).

Для усіх, хто відвідає виставку та має бажання спробувати, як це малювати пластиліном, завідуюча бібліотекою Галина Компанієць допомагає у проведеня майстер-класу. Достатньо взяти з собою пластилін та картон чи пластикові карточки. Тематика картин, які створюють діти різна від пейзажів до улюблених героїв мультфільмів. Але техніка пластилінового живопису більшості до вподоби. Під час канікул, наприклад, виставку подивились хлопці з весняного табору “Медійний табір “Планета Z””. Ці школярі ще ніколи не пробували так використовувати пластилін. Також більшість вперше прийшли саме в цю бібліотеку, тому відкрили для себе і виставку, і це чудове затишне місце. Кажуть, що будуть готувати свої перші сюжети саме про цю експозицію.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #кусяк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: