Арештовують фірми тернопільського олігарха Фірташа

Опубліковано:
26 Березня, 2018

На офіційній сторінці у Фейсбук Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про арешт фірм уродженця Тернопільської області села Синьків – українського олігарха Дмитра Фірташа, повідомляє Ровесник News.

За словами Генерального прокурора Юрія Луценка, фіктивні та діючі підприємства Дмитра Фірташа забули заплатити до бюджету країни понад 500 мільйонів гривень.

Читайте також

Олігарха з Тернопільщини звинувачують у підкупі посадовців у США
Олігарх з Тернопільщини відкидає звинувачення Авакова

“Департаментом у сфері економіки ГПУ за оперативного супроводження Нацполіції, розслідується кримінальне провадження за фактами ухилення від сплати податків підконтрольних українському олігарху Дмитру Фірташу, підприємств, а саме – ПРАТ “СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АЗОТ”, ПАТ “АЗОТ”, ПАТ “РІВНЕАЗОТ”, ДП “ХІМІК” ПАТ “АЗОТ” з використанням низки фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній.

Орієнтована сума ухилення від сплати податків складає понад 500 мільйонів гривень.
На даний час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях підприємств реального сектору економіки та торгівців цінними паперами, які причетні до вчинення злочинів.
Для забезпечення відшкодування платежів планується накладення арешту на майно підприємств, – написав Юрій Луценко.

До слова, український олігарх Дмитро Фірташ народився та виріс у селі Синьків, Заліщицького району, Тернопільської області. З дитинства заробляв на тому , що вирощував і продавав огірки та помідори. Згодом у власному селі побудував сучасний овочевий комплекс, зробив ремонт будинку культури, школи, садочка, лікарні та церкви, відремонтував дорогу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #арешт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олігарх, #тернопіль, #тернопільські новини, #фірташ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: