Одухотворені думки, одягнені в слова – на поетичному святі

Опубліковано:
22 Березня, 2018

У день весняного рівнодення до тернопільської бібліотеки для дорослих №5 завітало чимало гостей та читачів, аби в особливий спосіб відзначити Всесвітній день поезії. І якщо вперше його святкували ще у 1999 році в Парижі, то в Україні тільки у 2004 році.

Літературну імпрезу «Все, що душа довірила словам» презентували юні читачки бібліотеки. Дати точне визначення поезії насправді не просто, адже скільки людей (поетів) – стільки й думок. З одним можна погодитися, що натхненним поетичним рядкам завжди передують одухотворені думки, особливий стан людської душі, який змушує цим думкам з’являтись.

На свято поезії завітали дві тернополянки: радіожурналістка і лауреатка Всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів, член Національної спілки журналістів України Лариса Миргородська та лікар- ендокринолог Наталя Крайничин, член НСЖУ. Обидві – поетеси за станом душі. Поетеси натхненно і піднесено декламували авторську поезію, зокрема – громадянську лірику, пейзажну. П. Наталя із збірки «Ми будемо жити», а п. Лариса – «В оркестрі дня». Справжнім подарунком стало музичне вітання від талановитої Дарини Вербицької.

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #день поезії, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: