На бистрині життя. Відомому тернополянину Олегу Герману – 70

Опубліковано:
21 Березня, 2018

Олег Герман – український письменник, науковець, кандидат історичних наук, професор кафедри українознавства  і філософії ТНТУ, громадський діяч, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки письменників України, лауреат  Всеукраїнської літературної премії ім. Богдана і Левка Лепких.

Тут звичайно не усі регалії та звання перераховані. Тай у кожному реченні треба колись ставити крапку. Не дивлячись на морозяну і сніжну березневу погоду за вікном, у домі Олега Германа сьогодні свято – 70 років.

– Довелося мені бачити і чути ваші бардівські пісні на сольних концертах у філармонії, Українському домі. Де ви берете натхнення? Звідки у вас береться  стимул до такої працьовитості? Поділіться, будь ласка.

– Напевно з роками осмилюю, що є – рідне село Чернихів Зборівського району, батьки, родина та земляки. Світанкові роси босоніж, «Буквар» і «Читанка», а з згодом шевченківський « Кобзар», незабутні роки навчання в Кобзарській середній школі,  студентська молодість і перший життєвий гарт на конструкторському факультеті Львівського державного політехнічного інституту- все це віхи долі. Ось тепер на Пагорбі сьогочасся згадується, згадується… Життя це також пісня з якої слів не викинеш, Ярославе.

– Ви автор понад 40 наукових статей і розвідок-досліджень, сотень публікацій в газетах,  виступів у теле- і радіоефірах,  понад 20-ти поетичних збірок. Вони завжди актуальні,  заставляють читача, глядача, слухача  замислитися  над тими процесами, що тривають в українській державі.

– Нам треба не лише любити Вітчизну, але її захищати у будь- яку мить. Ненавиджу споглядальників  з твердолобою позицією «моя хата з краю» осквернення помислів і душі, байдужості. Сьогодні Україна нагадує стару хвору матір. Діти мали б віддати її свою любов. але вони люблять речі. дешевий примітивізм, який ніколи не може  досягнути християнських і божих заповідей. Україну треба любити і вірити в неї.

– Від усього серця вітаю вас з ювілеєм! Можу побажати вам лише здоров’я, та удачі, адже не кожен може похвалитися такою працьовитістю, творчою енергією, та непосидючістю натури.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #70, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олег герман, #тернопіль, #тернопільські новини, #ювілей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: