Тернополянка Лариса Римар – мама, яка знає все про сонячних діток

Опубліковано:
21 Березня, 2018

Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день людини з синдромом Дауна. На прохання редакції відома тернополянка Лариса Римар поділилася секретом свого «особливого» материнства. Вона разом чоловіком Ігорем уже 13 років виховують дитину з особливими потребами, молодшого «сонячного» синочка Артурчика.

Пані Лариса каже, що погодилась дати коментар виданню тому, що хоче в такий спосіб морально підтримати подібні сім’ї, адже за статистикою щороку тільки у Тернополі народжується понад 10 діток з синдромом Дауна, а у світі – майже п’ять тисяч.

– Пані Ларисо, скажіть будь ласка, чи важко виховувати «сонячну» дитину?

– Сказати, що не важко, – сказати неправду. Так, такі люди потребують постійного догляду та особливого підходу у вихованні. Але Бог дає випробування,  які кожній людині під силу їх подолати (сміється, ред.). Найважче було відразу після народження Артурчика –  плакала постійно більше півроку і молилася, а потім взяла себе в руки і сказала собі: уже нічого не змінити, тому треба далі жити! З того часу не даю собі права на відчай і депресії. Скажу, що після народження Артурчика я стала в рази сильнішою, багато чого досягла в житті, бо він постійно надихає мене до праці та руху вперед. Своїм друзям кажу, що черпаю енергію від сонця, і одним з таких «сонечок» є наш Артурчик! Бог дає сили ще й допомагати іншим!

null

– Чи допомогає Вам чоловік і старший син в побуті і доглядом за Артурчиком?

– Безумовно! Зрештою, більше часу з Артуром проводить чоловік, враховуючи мою зайнятість. Старший син, хоч уже і працює, але також нам допомагає. У побуті – у нас з чоловіком – рівність, ту чи іншу роботу у сім’ї виконує той, хто може зробити першим і швидше, чи це стосується кухні, побуту, чи догляду за наймолодшим. Артур – учень Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи, яка знаходиться на вулиці Сахарова у тернополі. І щиро дякуємо вчительці Царик Іванні Михайлівні за ту материнську любов та високу педагогічну майстерність, з якою вона займається з особливими дітками і нашим Артурчиком.

– Щоб Ви побажали сім’ям, які також виховують діток з синдромом Дауна?

– Головне, не соромитись свої діток і їх любити! Діти – це дар Божий, і якими вони б не народжувались – вони частинка нас! Тому ми зобов’язані їх оберігати, а також жити довго і щасливо, аби бути завжди поруч з ними!

Галина Кіт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виховання, #дитина, #лариса римар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #римар, #сонячна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: