Патріарх Філарет зустрівся з членами Проводу НВР «Правий сектор»

Опубліковано:
20 Березня, 2018

19 березня 2018 року у своїй резиденції Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з членами Проводу Національно-визвольного руху “Правий сектор”: командиром Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор” Андрієм Стемпіцьким, головою Центрального Штабу НВР “Правий сектор” Василем Лабайчуком та керівником Київської міської організації “Правий сектор” Володимиром Загазеєм.

У зустрічі також взяв участь архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

Сторони зустрічі обговорили ряд питань, що складають взаємний інтерес.

Керівники “Правого сектору” розповіли Патріарху про діяльність організації та Добровольчого Українського Корпусу, який вже 4 роки захищає Батьківщину від російської агресії на Донбасі, а також про співпрацю “Правого сектору” з Українською Православною Церквою Київського Патріархату у справі захисту волевиявлення православних громад, які прийняли рішення залишити російську Церкву та приєднатися до Київського Патріархату. 

Святійший владика відзначив, що зараз, як ніколи, суспільство повинне бути єдиним в захисті Української Держави. “Росія зброєю Україну захопити не може. І вона намагається збурити українське суспільство зсередини, роз’єднати. Але перед лицем цієї агресії ми всі повинні бути єдиними. Хоч ми і різні політично, але повинні триматись головного – захисту Української Держави” – сказав Предстоятель Київського Патріархату.

Учасники зустрічі обговорили також моральні виклики й загрози, що постають перед українським суспільством.

За духовну і гуманітарну допомогу бійцям-добровольцям Андрій Стемпіцький вручив Патріарху Філарету Орден “Солідарності ДУК ПС” І ст.

Святійший Патріарх побажав присутнім Божої допомоги у захисті Української Держави від російської агресії та благословив на добрі справи на благо України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василь лабайчук, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #правий сектор, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ, #філарет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: