Лелек, які потрапили у негоду на Тернопільщині, підгодовують небайдужі люди (Фото)

Опубліковано:
20 Березня, 2018

Інформація про голодних бузьків, які прилетіли на Тернопільщину і потрапили у снігову заметіль та березневу морозяну негоду, сколихнула багато небайдужих людей. Групи лелек у деяких місцях вже підгодовані. Серед тих, хто прийшов на допомогу птахам люди, що живуть неподалік, місцеві громади, також долучились тернополяни.

Коментує Андрій Об’єщик, керівник ГО “Скеля”: “Для тепла птахам люди привозять оберемки соломи, ми закупляємо та годуємо птахів дрібною рибою та дрібно різаним м’ясом. Чудово підходить мойва.” 

“Скеля” долучилась до опіки над двома групами лелек біля села Залужжя (Збаразький район) на річці Гнізна та під Бучачем. Біля села Залужжя лелеки опустились групою більше ніж 20 осіб. Від будинків усього за 100 метрів. Повідомляє Олександр Лобас, вчитель фізкультури збаразької середньої школи: “Сьогодні був на Залужжі, там лелек купа, приніс їм їсти. Будемо опікуватися птахами скільки треба”.

Місцеві жителі кажуть, що це вже не перший раз, коли бузьки прилітають разом зі снігом та морозом. Так було і у 2013 році. Три, чотири доби ці птахи можуть провести без їжі і переживають, навіть, сильні морози – головне не наполохати птахів, бо якщо піднімуться на крило можуть і не повернутися до рідних гнізд.

null

 Фото: ГО Скеля

 

null

 Фото: ГО Скеля

 

null

 Фото: ГО Скеля

 

null

 Фото: ГО Скеля

 

null

 Фото: ГО Скеля

 

null

 Фото: ГО Скеля

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збараж, #лелеки, #негода, #підгодовують, #сніг
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: