З’явилися офіційні роз’яснення до похоронної «поправки Лозового»

Опубліковано:
19 Березня, 2018

Інформація щодо дозволу на похорон з 15 березня 2018, який можна надавати тільки після рішення суду, не відповідає дійсності.

“За оновленим кримінально-процесуальним кодексом України, будь-яку експертизу, в тому числі судово-медичну, з 15.03.2018 може призначати слідчий суддя, але тільки в рамках кримінального провадження. Тобто, у випадках насильницької смерті, і тільки після реєстрації повідомлення про кримінальне правопорушення”, – повідомляє прес-служба Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Читайте також

Експерти назвали попередню причину смерті відомого спортсмена з Тернополя
Житель Березовиці так сильно побив товариша по чарці, що той помер у лікарні
Помер тернопільський фрі-файтер, чемпіон світу Ігор Слюсарчук

Адже тільки експерт може видати лікарське свідоцтво про смерть, що настала внаслідок травми, отруєння, ураження струмом, дії інших зовнішніх факторів, раптової смерті немовлят, і якщо особистість померлого не встановлена.

Якщо ж людина померла природною смертю, дія нововведень кримінально-процесуального законодавства на процедуру видачі дозволу для його поховання не поширюється. Правила поховання в Україні не змінилися, змінився тільки суб’єкт, який призначає експертизу: не слідчий, а слідчий суддя.

Коли слідчому доведеться звертатися до слідчого судді з клопотанням про призначення експертизи, то воно буде розглядатися слідчим суддею негайно і без всяких зволікань.

Висновок експерта проводиться на основі Акту судово-медичного дослідження та результатів аналізів, в місячний термін з моменту призначення експертизи, але тіло віддається на поховання після завершення розтину. Проведення експертизи на правила поховання також не впливає.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #експертза, #лозовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #похорон, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #труп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: