Тарас Демкура презентував напрацювання в галузі культурної дипломатії на міжнародному форумі в Польщі

Опубліковано:
19 Березня, 2018

Упродовж 13-14 березня 2018 року у польському місті Жешув тривав економічний XI Форум «Європа-Україна», під час якого відбулося понад 40 панельних дискусії присвячених економічним, політичним та соціальним питанням, промоція нашої країни у різних галузях та 10 презентацій українських регіонів.

null

 

null

 

null

Тернопільщина також гідно була представлена економічним і туристичним потенціалом регіону на цьому форумі. Високі результати роботи були забезпечені завдяки активній роботі управління туризму на чолі з Назаром Яворським. Чимала заслуга у просуванні туризму належить і Туристичній асоціації Тернопілля. Однією з важливих подій форуму стала міжнародна виставка – II Східний ярмарок, в якій взяли участь понад 70 учасників з різних країн Європи.

null

 

null

 

null

Віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура долучився до участі у цій знаковій події. На його думку, економічний форум «Європа-Україна» – це чудова можливість для налагодження ділових та партнерських відносин та презентації своїх підприємств. У рамках форуму Тарас Демкура провів переговори з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Польщі Андрієм Дещицею та Надзвичайним та Повноважним Послом Польщі в Україні Яном Пєкло з приводу презентації проекту «Під Зорею Пінзеля» в Польщі.

null

 

null

 

null

«Творчість Яна-Георга Пінзеля є найкращим спільним українсько-польським культурним надбанням і потужним приводом для налагодження ділових та культурних відносин між двома країнами. Цю ідею підтримали генеральні консули України в Любліні Василь Павлюк, в Кракові Олег Мандюк, Почесний консул в Перемишлі Олександр Бачик та представник Інституту Сходу Олег Височан (Варшава). Є домовленості, що найкращим місцем для презентації проекту «Під Зорею Пінзеля» буде Міжнародний економічний форум в Криниці-Здруй, яка відбудеться в вересні цього року. Цей захід експерти називають Східно-Європейським Давосом», – зазначив зустрічі Тарас Демкура.

null

 

null

 

null

Окрім того, Тарас Володимирович мав можливість поспілкуватися із маршалком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем, Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським (2005-2010 р.), Надзвичайним та Повноважним Послом України, доктором економічних наук Маркіяном Мальським, народними депутатами, представниками бізнесу та громадськості.

null

 

null

 

null

Під час урочистого вечора форуму «Європа Україна» відомий режисер Єжи Хофман отримав першу премію за видатні досягнення в кіноматографії.

null

 

null

У свої 85 років майстер проголосив палку промову! Нагадаємо, що родина Гофманів у 1939-му, утікаючи з Кракова від нацистів, знайшла притулок у Тернополі. Тоді майбутньому режисеру було лише сім років. Проте майже через півтора року, як і багато інших родин – українських, польських, єврейських – радянська влада відправила до Сибіру. Нещодавно в Тернополі нещодавно відкрили барельєф відомому майстру.

null

 

null

Форум «Європа-Україна», який відбувся в польському місті Жешув став новою щаблиною в формуванню дружних стосунків між двома країнами та налагоджування ділових та партнерських стосунків. Попереду форум для керівників територіальних громад в Кракові, Тернопільський економічний форум 24-25 травня і форум у Криниця-Здруй.

Про проекти родини Демкур детальніше на demkura.com.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #проект, #Тарас Демкура, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: