Мрія чи не кожної жінки – потрапити на обкладинку журналу. Це вдалося тернополянці Зоряні Замковій. Її фото опублікували у спеціалізованому журналі.  Випадковість це чи закономірність –  пані Зоряна розповідає читачам «НОВОЇ…».

— Коли ми мріємо, ми справжні, — переконана Зоряна Замкова. — Щиро кажучи, ніколи не виникало в мене такої мрії — потрапити на обкладинку. Так, з десяток років мала фотосесії  для журналів «Вяжем сами» та «Вяжем крючком», бо практично з дитинства плела різні вироби, які знаходили відгук і в професіоналів, і в людей, які просто люблять плести. За одну фотосесію в студії  знімали кілька моїх плетених речей і публікували поетапно. Я і не знала б, що красуюсь на обкладинці, якби мені не зателефонували знайомі.

Читайте також

Децентралізація влади: Успіхи Великогаївської об’єднаної громади на Тернопільщині
Залишений у замку ключ – спокуса для крадіїв
Поетеса Зоряна Замкова: «Жінки в нашій родині – як добротне вино»

— Усе-таки це тішить тебе?

— Покривлю душею, якщо скажу, що не тішить. Не варто соромитися своїх переваг. Якщо я, маючи вже дорослих дітей, ще можу потрапити на обкладинку журналу як модель, це справді надихає. Але більше мене тішить, що люди звертають увагу не лише на загальну картинку – їм до вподоби виріб, який я створила.

До речі, коли почався воєнний конфлікт на Сході України, такі публікації моїх виробів у глянцевих журналах «Вяжем сами», «Вяжем сами міні» і «Вяжем крючком» допомогли продати на перших волонтерських гаражних розпродажах речі для купівлі бійцям тепловізора. Люди бачили модель, як то кажуть, вживу і купували активно. Багато тоді наплела шапок хлопцям, аби не мерзли…

— Що таке краса жінки?

— Ніхто не молодіє після сорока, але ми можемо бути неповторними в будь-якому віці. Ідеально виглядає той, хто перебуває в гармонії із самим собою, наповнений внутрішньою впевненістю.

— На які жертви йдеш, щоби бути гарною? Від чогось собі відмовляєш?

— Красі жертви не потрібні! Потрібне старання, догляд за собою, позитивні, щирі емоції. Не можу сказати, що балансую поміж дієтами. Дієти – не моє. Радше – роздільне харчування, проста їжа. Люблю відчувати смак без зайвих нашарувань. Не відмовляю собі, коли хочеться солоденького, але намагаюсь не зловживати. Не можу розпочати ранок без кави, а завершую споживання чогось добренького часом і вночі… Займаюся в тренажерному залі, плаваю. Але це не жертви – це необхідність для здоров’я, що межує із задоволенням. Я просто хочу бути жінкою, яка в свої роки виглядає і почувається настільки добре, наскільки це можливо.

null

— Ти завжди маєш дуже стильний вигляд…

– Особистий, індивідуальний стиль кожен має знаходити самостійно. Коли  жінка все життя відчуває себе комфортно, припустимо, в чорному светрі і вузьких штанях такого ж кольору – отже, все нормально. Додати дещицю аксесуарів, яскраву деталь – і вона завжди матиме бездоганний вигляд.

— Чи досягла успіху за своїми мірками?

— Успіх – поняття відносне. Для одних – це не зникати з екрана телевізора, а для інших – коли в дітей все вдається. Успіхи і розчарування – це не про мою творчість. Займаюся завжди тим, чим прагну, що подобається, без примусу: працюю за фахом – журналістом, пишу за покликанням – поезію і малу прозу (в грудні побачила світ нова моя книга «Маленька крапка знаку запитання»), плету за настроєм – спицями і гачком, вишиваю. Вирощую кімнатні квіти. Це теж творчість. Вона може проявлятися і на кухні, коли готую для сім’ї. Взагалі, не люблю, коли в мене вільні руки…

— Принципи, якими керуєшся у житті і нікому не дозволяєш їх порушувати?

— Кажуть, набагато легше боротися за принципи, ніж жити відповідно до них. Маргарет Мітчелл у «Віднесених вітром» переконувала: весь світ не в силах зруйнувати нас, і тільки самі ми зсередини руйнуємо себе. Це правда. Тому намагаюсь мислити позитивно, жити по совісті. Викликає огиду фальш. Просто фізичну огиду. Дуже добре відчуваю, коли говорять щиро, а коли просто намагаються за компліментами щось приховати, усмішкою прикрити неприязнь. Намагаюся бути відвертою, живою, з почуттям власної гідності, часом незручною, часом занадто емоційною. Не утверджуватись за рахунок інших.

— Чому одних жінок оточуючі поважають, а інших – не помічають, а то й зневажають?

— Яку енергію посилаєш у світ — таку й отримуєш. Найважливіше завжди укладено тільки в нас самих. Якщо жінка – цілісна особистість, має різнопланові інтереси, передусім поважає і любить себе – вона буде цікавою і оточуючим.

Наталя Лазука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зоряна замкова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тернополянка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: