Зі святої гори Афон у Тернопіль привезли Ікону Матері Божої «Скоропослушниці» (Відео)

Опубліковано:
16 Березня, 2018

Зі святої гори Афон у церкву Матері Божої “Скоропослушниці” привезли ікону, названу на честь храму. Близько двох років над нею працювали афонські монахи. У храмі кажуть, що це пожертва одного з їх вірян, – пише ТВ-4.

– Написана вона на мощах святих та на освяченій воді. І має чудодійну силу, через те, в першу чергу, що ця щира молитва, яка сходила з уст святих монахів, цих афонських старців, ікона увібрала в себе цю святість. Сьогодні чекає кожного страждаючого, хто бажає, хто має якусь потребу, – розповідає отець храму Ікони Божої Матері “Скоропослушниці” отець Тарас.

Читайте також

Кременецький священик об’єднує родини загиблих героїв (Фото)
Патріарх Філарет назвав Путіна новим Каїном (Відео)

Оригінал цієї ікони був написаний ще близько 10 століття. Вона також має свою історію, в якій монах трапезник, на ім’я Ніл, проходячи повз цієї ікони із запаленим смолоскипом почув від образу голос, який казав не обкаджувати ікону. Чернець цим знехтував, тож згодом втратив зір.

– Зрозумівши, що сталося через своє слізне покаяння, бо багато часу він молився, все ж таки отримав зцілення. Ця ікона сама себе назвала Скоропослушницею. Копій цих ікон є багато у всьому світі, які подають зцілення немічним, зцілення хворим людям.

Ще одна така ікона вже перебуває у храмі. Священослужителі кажуть, що вона часто мироточила і неодноразово зціляла хворих людей. Відтепер ікона перебуватиме у храмі постійно. Тому всіх вірян запрошують до спільної молитви щодня о 9 ранку та о пів на шосту вечора.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: